Londra’da Irak’a operasyon yoklaması

Resmi bir ziyaret amacıyla Londra’a bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett ile makamında bir görüşme yaptı… Her iki bakan da görüşme sonrasında basının sorularını yanıtladı. Gül daha sonra parlamentoda Türk-İngiliz Parlamento Dostluk Grubu ile görüştü. Gül’ün Oxford’da bir serginin açılışına katıldıktan sonra perşembe günü Türkiye’ye döneceği belirtildi.


Basın toplantasında konuşan Gül, İngiliz meslektaşıyla yaptığı görüşmenin son derece yapıcı ve verimli geçtiğini belirterek, “Sayın Bakan ile AB, Kıbrıs ve PKK’ye karşı mücadele, Ortadoğu ve İran’ı ele aldık” dedi.


Gül, Kuzey Irak’taki PKK’ya karşı olası bir operasyonun gündeme gelip gelmediği konusundaki soruyu da, “Irak’taki PKK’nın eylemleri ne yazık ki sürdürüyor. Kuzey Irak’ın daha güvenli hale getirilmesi konusunu ele aldık. Ne yazık ki Irak hükümeti topraklarındaki güvenliği sağlayamamaktadır. Biz hep birlikte çalışara güvenliği tesis etmeye çalışmalıyız…”


İNGİLTERE DE ORTADOĞU’DAN KAYGI DUYUYOR


Beckett de, meslektaşı ile AB sürecini değerlendirdiklerini belirterek İngiltere’nin güçlü desteğini sürdüreceğini belirtti. Beckett, müzakerelerin zorluğunun farkında olduğunu fakat prosederün başarıyla yerine getirileceğine inandıklarını söyledi.


Beckett, Ortadoğu sorununu da Gül ile yaptıkları toplantıda görüştüğünü vurgulayarak, “Ortadoğu’daki gelişmelerden derin kaygı duyuyoruz. Sayın Gül ile bugün ve sayın başbakan ile de dün konuyu görüştük. BM ve AB’nin de içinde olduğu bütün dünya kamuoyu kaygı duymakta ve bir anlaşma sağlanması için çaba gösteriyor… İngiltere’de boş sözler yerine hayata geçebilecek politik çaba içindedir…”


Beckett, Lübnan’daki İngiliz vatandaşlarının dönmesi konusuyla ilgili bir soruyu da ne kadar İngiliz vatandaşı  ve kimlerin dönmek istediği konusunda net bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.


 


 

792860cookie-checkLondra’da Irak’a operasyon yoklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.