Londra’da kaybolan Sarah Everard aramasında insan kalıntıları

Geçen hafta Londra’nın güneyinde Sarah Everard isimli bir kadının ortadan kaybolmasıyla ilgili olarak bir polis memuru cinayet şüphesi ile gözetim altında tutuluyor. Arama yapılan bir bölgede de insan kalıntıları bulundu.

İnsan kalıntılarının aranan Everard isimli kadına ait olup olmadığı henüz belirlenmiş değil.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, Çarşamba akşamı yaptığı basın toplantısında, Kent bölgesinde insan kalıntıları bulunduğunu doğruladı.

Dick, Londra polisinde görevli bir memurunun, Sarah Everard’ı öldürmek şüphesiyle gözaltında olmasının kurumda ve halkta şok etkisi yarattığını söyledi.

Cressida Dick, “Bu korkunç haber nedeniyle hepimiz dehşete düştük derken, tüm meslektaşlarım adına konuşuyorum. Bizim görevimiz sokaklarda gezerek insanları korumak” dedi.

33 yaşındaki pazarlama yöneticisi Everard, 3 Mart günü saat 21.00 sıralarında Clapham semtindeki bir arkadaşının evinden ayrıldıktan sonra kayboldu.

Everard’ın, son olarak 21.30 civarında Clapham’daki bir evin kapı zilindeki kamerada görüldüğü belirlenmişti.

48 yaşındaki polis memurunun, Parlamento ve Başbakanlık ofisini de kapsayan, diplomatik misyonlarda görevli elit bir birimin üyesi olduğu belirtiliyor.

Bir kadın daha suça iştirak şüphesiyle gözaltında bulunuyor.

Polis memuru hakkında, mahrem yerlerini teşhir etmek suçlamasıyla bir başka soruşturma olduğu da belirtiliyor.

Londra Polis Teşkilatı halktan, Everard’ın kaybolmasıyla ilgili olabileceğini düşündükleri bilgileri polise bildirmelerini istemişti. Everard’ın son göründüğü yol üzerindeki evlerin kamera görüntülerinin de polisle paylaşılması istenmişti.

Everard’ın ortadan kaybolduğu sırada Clapham’dan Brixton’daki evine doğru yürüdüğü düşünülüyor. Bu yolculuk yaklaşık 50 dakika sürüyordu.

En son saat 21.30 civarında TA205 Poynders Yolu’ndaki bir kapı zili kamerasında görünüyor. Polis, söz konusu evlerin önünü kordon altına aldı.

Londra Polis Teşkilatı, soruşturma kapsamında halktan 120’den fazla telefon aldığını ve bölgedeki 750 evi ziyaret ettiğini açıkladı. BBC TÜRKÇE

2499360cookie-checkLondra’da kaybolan Sarah Everard aramasında insan kalıntıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.