Londra’da Syriza’ya destek AB’ye protesto

Dün akşam saatlerinden itibaren Londra’da Trafalgar Meydanı’nda toplanan Yunanistan Dayanışma Komitesi üyeleri ile kalabalık bir topluluk, Yunanistan halkının kemer sıkma politikaları ile iyice köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını belirtti.

“Yunanistan borçları ödemeyecek” sloganı atan kalabalık, tek tek yazılan “Yunanistan borçlarını silin” harflerini yanyana getirerek meydanlardakilere mesaj vermeye çalıştı. Bazı sendikacıların ve politikacıların da destek verdiği gösteride, Syriza’ya destek vermeye devam edileceği belirtildi.

Başta Kuzey İrlanda’da Sinn Fein milletvekilleri olmak üzere, Jeremy Corbyn gibi bir çok İşçi Partili milletvekili de gösteriye mesaj göndererek, Yunanistan halkını teslim almaya çalışan AB ve IMF’i protesto ettiler.

Çeşitli yardım ve dayanışma çağrılarının da yapıldığı gösteride, Yunanistanlıların yanı sıra İngilizlerin de çokluğu dikket çekti.

“Bir nefes alacağız”

Gösteri devam ederken, görüşmelerin ilerleme sağladığı haberleri de gelmeye başlamıştı. Doğu Anglia Üniversitesi Medya ve Politika öğretmeni ve aynı zamanda Syriza İngiltere sözcüsü olan Dr Marina Prentoulis, gazetemize verdiği demeçte, Yunanistan dışından yapılacak desteklerin ve AB politikalarına karşı protestoların önemli olduğuna dikkat çekti.

Anlaşmaya doğru gidiliyor. Bazı tavizler verildi. Vergiler arttırılıyor, emeklilik yaşı yükseltiliyor. Syriza, seçim öncesi tam tersi vaadlerde bulunuyordu. Bu durumu Yananistan halkı nasıl karşılar? sorumuz üzerine Prentoulis, “Henüz tam detayılar ortaya çıkmadı. Fakat, verilen bazı tavizler bize biraz nefes aldıracak. Mücadele burada bitmiyor. Asıl mücadele bundan sonra sürecek. Vaadlerimizde olduğu gibi bir politika uygulamamız gerekecek” dedi.

Bir kaç hafta önce İzmir’e gittiğini ve HDP’nin seçim barajını aşmasını kendi gözleriyle gördüğünü ve Türkiye halklarının coşkusuna tanık olduğunu hatırlatan Prentoulis, böylesi oluşumların başarılar elde etmeye devam ettiğini ve bu oluşumlar arasında dayanışmanın daha yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Bir çok kurum ve parti temsilcisinin yaptığı konuşmalarla devam eden gösteride, Syriza’ya destek ve AB ile İMF’yi protesto eylemlerinin arttırılması çağrıları yapıldı.

Syriza dayanisma eylemi 1

Syriza dayanisma eylemi 2

Syriza dayanisma eylemi 3

1573760cookie-checkLondra’da Syriza’ya destek AB’ye protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.