Londra’da Türk Halk Müziği Konservatuarı

Özcan Dursun Türk Halk Müziği Konservatuarı’nın geçen haftaki açılışına, Türk Halk Müziği sanatçıları Emre Saltık, Mahmut Demir ile Fransız asıllı eşi Fransuas Demir’in yanı sıra Ali Balkız ABF Bşk. Fevzi Gümüş PSAKD Bşk, Tekin Özdil Baş. AABK Temsilcisi, yazar Ali Rıza Aydın ve Londra’da yaşayan yerel sanatçılar katıldı.

Müzik çalışmalarına uzun yıllar Fransa’nın başkenti Paris’te devam eden ve Londra’da profesyonel müzik dersleri vermeye başlayan sanatçı Özcan Dursun, Arif Sağ başta olmak üzere Talip Özkan, Hasret Gültekin, Abuzer Karakoç, Ozan Emekçi, Dertli Divani, Edibe Sulari, Ahmet Kaya, Musa Eroğlu, Nilüfer Akbal gibi birçok ünlü sanatçı ile sahne paylaşıp, müzik çalışmaları yaptı.

Londra’da yaşayanlara bağlama çalma teknikleri, nota ve ritim teknikleri ile türkü söyleme teknikleri konularında dersler verecek olan Dursun, aday sanatçılara albüm çalışması yapma konusunda da yardımcı olacağını söyledi.

ÖZCAN DURSUN?

1967 yılında Erzincan’da doğan Özcan Dursun sekiz yaşında müziğe başladı. Orta okuldan sonra İstanbul Belediye Konservatuarı Batı Müziği bölümünü okudu.

Daha sonra beş yıl Arif Sağ Müzik Evi’nde Halk Müziği Nazariyatı dersleri aldı ve müzikle ilgili çalışmalar yaptı.

Uzun yıllar Fransa’nın başkenti Paris’te çalışmalar yapan Dursun, Paris’te kaldığı sürede iki müzik dershanesi kurdu.

Çeşitli kurumlarda bağlama ve müzik dersleri verdi ve birçok öğrenci yetiştirdi. Özcan Dursun şu anda Londra’da ders vererek çalışmalarına devam ediyor. Özcan Dursun’dan ders almak isteyenler ayrıntılı bilgi için 079 8813 2000 numaralı telefonu arayabilirler.

825160cookie-checkLondra’da Türk Halk Müziği Konservatuarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.