Londra’da Trump karşıtı eyleme çağrı

Turkish & Kurdish Bloc adıyla sosyal medyadan yapılan açıklamada “Trump’ı Britanya’da İstenmiyoruz!” yürüyüşüne toplumun katılması istendi.

13 Temmuz saat 14’de Portland Place’deki BBC binasının önünde toplanacak göstericiler saat 17’de Trafalgar Meydanı’na yürüyecek ve eylem saat 19’a kadar sürecek. Yürüyüşe ülkedeki sendika, STK ve göçmen örgütlerinden oluşan kalabalık bir katılımın olması bekleniyor.

TRUMP KRALİÇE İLE GÖRÜŞECEK

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania’nın 13 Temmuz üç günlük resmi gezi için Londra’da bulunacak. Trump ailesi ziyareti sırasında Kraliçe ve Başbakan Theresa May ile de görüşecek.

ABD’nin Londra Büyükelçisi Woody Johnson; Nisan’da basına verdiği demeçte Başkan Trump’ın kendisine karşı gösterilere kulak asmadığını, ziyaretin mutlaka gerçekleşeceğini söylemişti.

PICCADILLY LANE GREVE GİRECEK

Öte yandan başkanın uçağının ineceği Heathrow Havalimanı’ndan başlayan Piccadilly Lane’ın o gün grev nedeniyle kapalı olacağı duyuruldu. Piccadilly Lane 11 Temmuz saat 21’den 14 Temmuz geceyarısına kadar çalışmayacak. Piccadilly Lane’da günde yarım milyon yolcu taşındığı açıklandı.

2206280cookie-checkLondra’da Trump karşıtı eyleme çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.