Londra’daki Barış’ın katil zanlısı suçlu bulundu

Geçen Haziran’da Kuzey Londra’da gece uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Barış Küçük’ün katili Adam Tarik (25), 3 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme the Old Bailey’de soygun ve adam öldürmekten suçlu bulundu.

Uzmanlar sosyal kesintilerin sokak suçlarındaki kaygı verici artışlara dikkati çektiği dönemde gerçekleşen olay Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yanı sıra İngiltere’deki ulusal basının da tepkisini çekmişti.

1 Haziran 2019 cumartesi sabahının ilk saatlerinde Seven Sisters caddesine çıkan Vartry Road’da bıçaklı saldırı sonucunda ayağından ağır yaralanan Barış Küçük’e ilk müdahalenin olay yerine gelen ambulans tarafından yapılmış ve tedavisi kaldırıldığı Royal London Hastanesi yoğun bakımında da sürmüştü. Tedavisi sırasında kalbinin durduğu ve müdahale ile çalıştırıldığı belirtilen Küçük’ün 3 Haziran pazartesi günü yaşam savaşını kaybettiği açıklanmıştı.

POLİS MÜFETTİŞİNİN AÇIKLAMASI

Olayı soruşturan Polis Mmüfettişi Neil John, “Barış’ın ölümü bir hiç uğruna ve meslekte gördüğün en acılı dosyadır. Barış çevresinde sevilen, çalışkan birisi ve masum bir parti dönüşünde saldırıya uğruyor. Öte yandan katili Adam Tarık kötü ruhlu, çalarak soyarak yaşayan, istediğini elde etmek için örneğin bir cep telefonu ya da bir şişe bira için şiddetten kaçınmayan bir kişilikti” dedi.

Adaletin yerini bulmasıyla Küçük ailesine teselli yerine geçeceğini belirten Müfettiş John, aileye büyük kayıplarından dolayı tekrar başsağlığı diledi.

CENAZESİNE 5 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM OLMUŞTU

Toplumu yaralayan olayda toplumdaki dernekler öfkelerini göstererek protesto gösterileri düzenlemişti. Barış Küçük’ün cenazesine 5 binin üzerinde bir katılım olmuştu.

Britanya Demokratik Güçbirliği’nin organizasyonuyla “11 Portland Gardens N4 1HU” adresindeki Kürt Toplum Merkezi’nde (Kurdish) 9 Haziran günü saat 12’de Küçük ailesi taziyeleri kabul etmeye başlamış ve saat 17’de de saldırıyı protesto yürüyüşü başlamıştı. Britanya Demokratik Güçbirliği, Londra’da ağırlıklı olarak topluma yönelik çalışmalar yapan ikisi federasyon olmak üzere toplam 18 STK’nin birer temsilcisinden oluşuyor.

Barış’ın katili Adam Tarik

Britanya Demokratik Güçbirliği bileşen dernek temsilcileri ve toplum üyeleri, belediyelerin temsilcileri ve farklı kültürlerden taziyeye gelenler Kürt Toplum Merkezi’nin geniş salonu ve bahçesini doldurmuştu. Kürt Toplum Merkezi’nin önünden saat 17’de başlayan yürüyüş Barış Küçük’ün bıçaklandığı Seven Sisters ile Vartry Road’un kesiştiği noktaya kadar sürdü. Kortejin başı Manor House’a ulaştığında sonunu takip eden polis araçlarının henüz Kurdish’te olduğu gözlenmişti.

Acılı ailenin de katıldığı yürüyüşe engelli, çocuklu aileler ve yaşlıların da katıldığı yürüyüş boyunca slogan atılmamış ve Barış Küçük’ün fotoğrafının bulunduğu İngilizce “Bir başka masum yaşam yitik” ile “Sevgili yay, nefreti değil” yazılı pankartlar taşınmıştı.

2385740cookie-checkLondra’daki Barış’ın katil zanlısı suçlu bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.