Londra’daki gazetecileri kızdıran davet

Turkish Culture & Tourism Office tarafından desteklenen ve Vedide Kaymak tarafından organize edilen Festival için “Organize Komitesi” adına gönderilen davetiye gazetecileri şaşırttı.

Gala Resepsiyonuna basın davetiyesi aynen şöyle:

“Mekanın sınırlı olması nedeniyle basın temsilcilerini davet etmeden önce aşağıdaki konularda bilgi edinmek istiyoruz:

1- Temsil ettikleri kurum
2- Çalıştıkları bölüm (örneğin kültür/sanat bölümü? Spor sayfası?)
3- Bugüne kadar LTFF hakkında yazmış oldukları yazi/haberler
4- Bafta’daki Gala’ya geldikleri takdirde haber yazıp yazmayacakları.

İkinci olarak da, Festival Basın Kartı almak isteyenlerin de yine Festival’e yayın organlarında nasıl ve ne kadar yer vereceklerini bilmek istiyoruz.”

TEPKİLER…

Londra’da ulusal basına uzun yıllar hizmet etmiş ve etmeyi sürdüren gazetecilerden Faruk Zabcı, Mihrişah Safa ve Nevsal Elevli söz konusu davetiyeyi protesto ederek festival galası ve etkinliklerini izlemeyeceklerini belirtti.

Britanya Türk Gazeteciler Birliği (BTGB) Başkanı Kemal Erdemol da davetiyeyi gönderen PR şirketine verdiği yanıtta “kışla talimnamesi”ne benzettiği mesajı mesajın geri çekilip özür dilenmemesi durumunda BTGB’nin üyelerine “LTFF ile ilgili haber yapmamaları önerisinde bulunacağını belirtti.

PR şirketi ise gönderdiği yanıtta mesajın kendileri tarafından kaleme alınmadığını yalnızca gönderilmesinin istendiğini belirterek özür diledi.

Erdemol, PR şirketinin özür mektubuna rağmen “LTFF etkinliği için ileri sürülen ‘şartların’ ortadan kalkmadığını belirterek, “Bu nedenle söz konusu etkinlikte yer almama konusunda kararlı olduğumuzu bildiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Öte yandan BTGB e-grubunda yazan üyeler, kendilerine gönderilen davetiyenin “düzeysiz”liği ve galanın boykot edilmesi ortak görüşünde birleştiler. (www.acikgazete.com)

825230cookie-checkLondra’daki gazetecileri kızdıran davet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.