Londra’daki toplum ekranlarda…

İngiltere ve Londra’daki Türkçe konuşan toplumu konu alan başlıca programlar şöyle:


SON DURAK


Geçen yıl gazeteci Hilal Yılmaz’ın Kanal D’de başarıyla sunduğu Son Durak programın yapımcılığını, bu yıl kameraman Gökhan Özyol üslendi. Özyol, program formatını bu yıl da sürdürerek, genelde İngiltere ve özelde Türkçe konuşan toplum haberlerini ekrana taşıyor.


Toplumu bilgilendirici sağlık, hukuk haberlerinin yanısıra sıcak haberleri de izlediklerini söylen Özyol, röportajlarla sokaktaki toplum üyelerinin sesini ekrana taşımayı ve araştırma haberciliğine yönelik programlar yapmayı amaçladıklarını söyledi.


Son Durak, Londra’daki Türkçe konuşan toplum üyesi başarılı işadamlarını da ekrana getiriyor.


Son Durak:
Kanal D
Pazar 16.00-17.00


***


ADA LİFE


Yapımcılığını  Parentez programının deneyimli yapımcısı Halil Levent Üngör ile yönetmenliğini Türkiye’den Halil Sarı ve İngiltere’den Mesut Kaya üsleniyor. İçerik olarak magazinden spora geniş konulu bir program planlanıyor. Almanya’dan bir tiyatro grubu ve Londra’daki Arcola Tiyatrosu’nun katkılarıyla skeçlerle süslenecek programda Türkçe konuşan toplum haberleri ve etkinlikleri ekrana taşınacak.


Geçen Yıl Son Durak’ın yapımcısı olan Mesut Kaya, deneyimlerini Ada Life için kullanacağını belirterek, İngiltere’deki Türkçe konuşan toplumun programda kendisini bulmasını amaçladıklarını söyledi.


Ada Life:
ATV
Perşembe 21.30 (İlk program bu pazar)


***


LONDRA EXPRESS


Yapımcısı tivi1.com’un üslendiği Londra Express’in yönetmenliğini Ufuk Genç sunuculuğunu da Begüm Öztürk yapıyor. Genç, “Türkçe konuşan toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” diyerek şöyle devam etti:


“Sponsorlarımızdan ve aynı zamanda şirket ortaklarından Independent Mortgage Company (IMC) program çerçevesinde danışmanlık hizmeti de sunuyor… Sağlık köşemizde doktorları ekrana çıkarıyoruz. Özellikle uyuşturucu gibi toplumsal yanı olan konuları seçiyoruz. Son iki programda da kanser üzerine araştırmaları olan Mustafa Camgöz ile söyleşi yaptık… Ayrıca toplum içindeki cumhuriyet balosu gibi etkinlikleri de izliyoruz…”


“Euro Türk’teki programları kaçıranlar klipler halinde tivi1.com’dan izleyebilirler” diyen Genç, “Programda yayınlanmak üzere amatörlere yönelik komik video clipleri yarışmamız var. Bu yarışmaya katılmak isteyenler 08703505666’i arayabilirler. Programa sponsor olmak isteyenler ya da haber değeri olan konuları bizimle paylaşmak isteyenler de bu telefondan bize ulaşabilirler…” diye konuştu.


Londra Express:
Euro Türk
Pazar 18-19 arası


FOTOĞRAF: Deneyimli kameraman ve film yapımcısı Ufuk Genç bu kez tv programı için kolları sıvadı…


 

796530cookie-checkLondra’daki toplum ekranlarda…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.