‘Londra’lı Türkler’ sizi bekliyor

Venezüela ve Küba gezileriyle geçtiğimiz günlerde olay yaratan Ken Livingstone’un da destek verip, kutlama mesajı gönderdiği sergi , 400 kişiyi aşan açılışıyla belediyede rekor kırdı.


Açılışını Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Elçi Müşteşarı Atılay Ersan’ın yaptığı sergide, Semra Eren Nijhar’ın , altı yıllık araştırma ve çalışmaları sonunda görüştüğü, Londra’ya yerleşen çeşitli yaş ve iş grubundan 100’e yakın Türk’ün öyküsü fotoğraflarıyla sergilenirken, Londra ve Istanbul konulu  kısa bir film de gösterildi.


Londra Büyükşehir Belediyesi’nin (GLA) Thames nehri kenarındaki, 2001 yılında Kraliçe 2. Elizabeth tarafından açılan binasındaki sergide konuşan Elçi Müsteşar Atılay Ersan, Londra’da 250, tüm İngiltere’de 400 bini aşkın Türkün yaşadığını, artık üçüncü kuşağın ortaya çıktığını belirterek, çalışmasından ötürü Semra Eren Nijhar’ı kutladı.


Sergiye Atılay Ersan dışında Konsolos Şener Cebeci,   Calışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Ayşegül Yanardağlı, 2. katip Can Oğuz da katıldı.


Davetin evsahipliğini yapan Belediyeden Joanna McCartney, ilk kez GLA’in Türklere kapılarını açtığını ve böylesine bir kalabalığı ilk kez ağırladıklarını memnuniyetle dile getirerek, Türklerin kozmopolitan Londra’nın önemli bir parçası olduğunu, kültür hayatına dinamizm getirdiğini söyledi.


Semra Eren Nijhar ise altı yıllık çalışmasının sunumunu heyecanla beklediğini, kendisini Türk olarak gördüğünü ve hissettiğini, ancak yurt dışında yaşayanlar gibi dünya vatandaşı olduğunu belirterek, destek veren ve katılanlara teşekkür etti.


Daha önce birkaç kez Nevruz töreninin yapıldığı Belediye’deki sergi, 24 Kasım’a kadar açık kalacak.


Sergi, daha sonra 2012 Olimpiyatlarının merkezi olacak Newham Belediyesinde , ardından da sırasıyla Berlin, Brüksel , İstanbul ve diğer Avrupa kentlerine gidecek.


SEMRA EDER NİJHAR?


Istanbul’da doğan ve ilköğretimini orada yapan Semra Eren Nijhar, daha sonra ailesiyle Berlin’e gitti. Berlin Universitesi Sosyoloji-Pedagoji bölümünü bitirdi.


Aralarında Oxford Üniversitesinin de bulunduğu birçok üniversitede araştırmacı sosyolog ve yönetim danışmanlığı yaptı.


Almanya ve İngiltere’de sosyal politika oluşturulması ve sosyal araştırma konularında çalışmalara odaklandı.


Ealing Bölgesi Eğitim Birimi tarafından okul yöneticisi tayin edilen Nijhar, ayrıca Lordla Kamarasında da araştırmacı olarak çalışıyor.

796230cookie-check‘Londra’lı Türkler’ sizi bekliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.