Londra’nın göbeğinde bombalı araç

İngiliz güvenlik yetkilileri, patlayıcı maddenin gece saatlerinde ortaya çıkarıldığını ve etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Polis, olay yerinde gaz tüpleri bulunduğunu söyledi.


Londra’nın merkezindeki Piccadilly Meydanı’na açılan Haymarket Caddesinde saat 02’de parkedilmiş bir otomobilin kuşku uyandırması üzerine, polis yöreye sevkedildi.


Güvenlik görevlileri bölgeyi kordon altına alırken, otomobil patlayıcı uzmanlarınca incelendi. Otomobilde ortaya çıkarılan patlayıcı, daha sonra, etkisiz hale getirildi.


Kontrollü patlamada herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.


Patlayıcı yerleştirilmiş olan otomobille ilgili olarak herhangi bir uyarı yapılmadığı ve henüz hiç kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedildi.


İngiliz terörle mücadele yetkilileri, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattılar. Londra’da güvenlik önlemleri yoğunlaştırıldı, bu bölge üzerinde helikopter uçuşları yasaklandı.


İngiltere’nin yeni Başbakanı Gordon Blair, ” bu olayın, İngiltere’nin ciddi ve sürekli bir tehdit altında olduğunu; tetikte kalmaya devam etmesi gerektiğini hatırlatıyor” dedi.


İngiliz hükümetinin âcil güvenlik komitesi COBRA, bugünkü gelişmeleri değerlendşrmek üzere toplandı.


Piccadilly Meydanı yakınında ortaya çıkarılan patlayıcı maddeler, 7 Temmuz bombalamalarının ikinci yıldönümü yaklaşırken meydana geldi.


7 Temmuz saldırılarında Müslüman İngiliz dört saldırgan, kendilerini ve 52 otobüs ve metro yolcusunu havaya uçurmuşlardı.



 

803640cookie-checkLondra’nın göbeğinde bombalı araç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.