Londra’nın göbeğinde işkence

İngiltere’de yayımlanan Independent on Sunday gazetesi, uyuşturucu kaçakçılığı ve haraç gibi iddialarla yargılandığı davada suçlu bulunan ve hakkındaki kararın 15 Mayıs’ta açıklanmasını bekleyen Abdullah Baybaşin ve ailesine ait evde işkence hücresi bulunduğunu yazdı.


Baybaşin ailesinin, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Harringay bölgesindeki Green Lanes’te bulunan evine polisin ancak duvarda delik açarak girebildiğini öne süren gazete, evde ağır metal kapılar ve üç kat camla izolasyonu yapılan pencereler bulunduğunu kaydetti.


Üst kattaki “işkence hücresi” diye adlandırdığı odanın yaklaşık 10 santimetre kalınlığında ses geçirmeyen kalın bir kapısı olduğunu kaydeden gazete, bu odanın tavanında iki büyük metal çengelin asılı olduğunu ve bu çengellerin de elektrik hatlarına bağlı olduğunu belirtti.
Gazete, odanın bir resmine de yer verdi ve elektrik hattına bağlı bu çengellere asılan kurbanların elektrik şoku ve dayakla cezalandırıldığını yazdı.


“Bu kişilerin tek suçunun bir şekilde Abdullah Baybaşin’i kızdırmak olduğunu” yazan gazete, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Baybaşin’in “İngiltere’nin en güçlü gangsterlerinden biri” olarak kabul edildiğini bildirdi.


Cezası önümüzdeki ay açıklanacak Baybaşin’in çetesine mensup 10 kişinin 5 ile 16 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldıklarını hatırlatan gazete, polisin uzun yıllar bu kişinin üzerinde küçük miktarda da olsa uyuşturucu yakalayamadığını, sonuçta işyerine döşenen dinleme ve izleme cihazlarıyla bu kişiyi adaletin önüne getirmenin mümkün olabildiğini kaydetti.


Independent on Sunday gazetesi, Green Lanes bölgesindeki bu işyerinde bölge esnafının dövülerek haraç vermeye ikna edildiğini, Baybaşin’in sadece esnaftan değil, diğer suç çetelerinden de haraç aldığını, örneğin insan kaçakçılarından götürdükleri kişi başına bin sterlin aldığını belirtti.


Halen Hollanda’da hapis cezasını çekmekte olan ağabey Hüseyin Baybaşin’in geçmişini de anlatan gazete, ailenin Brighton’da oteli ve çok sayıda döviz bürosunun yanı sıra Türkiye’de güney sahillerinde turizm yatırımları olduğunu kaydetti.


Abdullah Baybaşin’in gümrük polisi için muhbirlik yaptığı iddialarını da yineleyen Independent on Sunday, ancak bu durumun da söz konusu kişinin Ulusal Suç Timi’nin baskınına uğramasına engel olamadığı yorumunda bulundu.


Gazete, haber-analizinin son bölümünde ise Londra polisinin Türk toplumu içinde hala aktif olduğunu öne sürdüğü suç çeteleriyle mücadelesine devam ettiğini yazdı. (AA)

789300cookie-checkLondra’nın göbeğinde işkence

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.