“Londra’nın KKTC ambargosu kalkabilir”

Orhan, referandumu şöyle değerlendirdi:

“Benim en büyük üzüntüm ABD’deki Donald Trump ırkçılık rüzgarına BK de katıldı. Ülke bu referandumla sağa kaydı. Genel olarak sandığa gidenlerde ağırlık “Kalalım”dan yanaydı. AB’den kalma yanlıları bizler de kendimizi iyi anlatamadık. Nigel Farage’ın Türkiye karşıtı ırkçı politikası bizi üzdü. Bu ırkçı söylemlere karşı savunma yapamadık. Gençlemizi karanlık bir gelecekle başbaşa bıraktılar. Bizim kuşağımız neyse ama kalalım diyen gençler çoğunluktaydı ve onların geleceğini ipoteklemiş olduk. İskoçya ve Kuzey İrlanda AB’de kalalım diyenler ileride biz geleceğimizi AB’de görüyoruz diyerek referandumla BK’den ayrılarak AB’ye katılabilir…”

Orhan Türk kökenli politikacı Boris Johnson’u da şöyle eleştirdi:

“AB’ye “Hayır” diyen Boris Johnson Muhafazakarların lideri olacak sanırım. Johnson iki yüzlü birisi. Belediye başkanı olmak için, “Ben de Türk kökenliyim” deyip toplumun oyunu kazandı. Referandum zamanında da Türk düşmanlığı yapıp mezarımızı kazdı.”

“Herşeye rağmen referandum sonucunu toplumun çıkarı doğrultusunda değiştirmek gerekir” diyen Orhan, “AB’den çıkan BK’nin , Kuzey Kıbrıs’a yönelik izolasyonda AB bahanesi ortadan kalktı. Umarım 3’ncü garantör ülke olarak izolasyonları kaldırır” diye devam etti.

857870cookie-check“Londra’nın KKTC ambargosu kalkabilir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.