Lübnan’da ekonomik kriz protestoları ikinci gününde

Lübnan’da hükümet karşıtı protesto gösterileri büyüyor. Ülkenin çeşitli kentlerinde Perşembe akşamı başlayan gösteriler, Cuma günü de sürdü.

Lübnan Sterlini, Ekim ayından bu yana yüzde 70 değer kaybetti. Ekonomik kriz koronavirüs sınırlamaları sonrası daha da derinleşti.

Başkent Beyrut ve kuzeydeki Trablusşam şehirlerinde göstericiler polisle çatıştı. Trablusşam’da bazı bankalar ve dükkanlara zarar verildi. Güvenlik güçlerine molotof kokteyli atıldı. Göstericiler bankaları, ülkenin mali krizinin sorumluları arasında görüyor. Beyrut’taki protestolarda da lastik yakan göstericiler, hükümet sarayının yakınlarındaki yolu trafiğe kapattı.

6 milyon nüfuslu ülkede halkın yarıya yakını yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Mart ayında tarhinde ilk kez dış borçlarını ödeyemeyen Lübnan, Uluslararasi Para Fonu’yla (IMF) görüşmelerini sürdürüyor. Ancak IMF’yle anlaşma sağlansa bile, mezhep ayrımlarına dayanan bir siyasi sistemi olan Lübnan’da ekonomik reformların birçok partinin tepkisini çekmesi bekleniyor. (BBC)

2424220cookie-checkLübnan’da ekonomik kriz protestoları ikinci gününde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.