Bu lüks otellerin arazileri artık Varlık Fonu’nun!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Dünyaca ünlü lüks otellerin arazilerinin yanında Davraz Dağı Kayak Merkezi de fona devredildi…
 
Bakanlar Kurulu Kararıyla Varlık Fonu’na devredilen hazineye ait 2,3 milyon metrekare arazi arasında Isparta’daki kayak merkeziyle ünlü Davras Dağı da bulunuyor. Antalya Kundu’daki Mardan Palace, kent merkezinde bulunan Rixos, Falez ve Kemer ve Manavgat ilçeleriyle Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde onlarca 5 yıldızlı otel, su parkı ve plajın yanı sıra kamuya ait kamp alanlarının arazileri de Varlık Fonu’na devredildi. Clup Simena, Hillside Su ve Concorde Hotel gibi ünlü tatil mekânlarının yanında İstanbul Bakırköy’deki Kaşıbeyaz Restoran’ın üzerinde bulunduğu arazi de fona devredilen yerler arasında bulunuyor.
 
Türk kıyılarını en gözde otel ve tatil köylerinin arazileri Varlık Fonu’na devredildi. Mülkiyeti Hazineye ait olan toplam 2,3 milyon metrekare arazinin gelirleri bundan böyle Varlık Fonu’na aktarılacak. 5 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararına göre, Antalya, İzmir, Muğla, Aydın, Isparta ve Kayseri gibi illerde bulunan arazilerin yönetimi Varlık Fonu adına tescil ve devir işlemleri tamamlanıncaya kadar Maliye Bakanlığı’nca yürütülmeye devam edecek.
ANTALYA, İZMİR VE AYDIN’DA ÜNLÜ SAHİLLER FONA DEVREDİLDİ
Varlık Fonu’na devredilen arazilerin büyük kısmının üzerinde lüks turistik oteller bulunuyor. Buna göre fona devredilen arazilerin bulunduğu iller ve miktarları şöyle: Antalya ve ilçelerinde 700 bin, Aydın’da 959 bin, İzmir’de 556 bin, Isparta’da 37 bin, İstanbul’da 22 bin, Muğla’da 22 bin Kayseri’de ise 1.4 bin hektar.
 
FONA DEVREDİLEN ARAZİLERİN ÜZERİNDE LÜKS OTELLER BULUNUYOR
Antalya kent merkezinde bulunan Rixos ve Falez otelleri ile aynı bölgede yer alan Aqualand Dolphin su parkı ve Hillside Su Hotel’in üzerinde bulunduğu arazinin yanısıra Varlık Fonu’na devredilen rantı yüksek araziler ve üzerinde bulunan tesisler ise şöyle: Kundu Mardan Palace Hotel, Lara Limak De Luxe Hotel, Kundu Concorde Hotels, Kundu Royal Wings Hotel, Kundu Delphin Royal Palace, Kundu Fame Residance Hotel, Kemer Clup Simena Tatil Köyü, Kemer Asdem Beach Labada Hotel, Manavgat Royal Alhambra Palace Hotel, Manavgat Sorgun Barut Hotel ve Manavgat Çolaklı’daki Maliye Bakanlığı tesisleri.
 
HALK PLAJINDAN LÜKS OTELLERE EGE KIYILARI FONUN OLDU
İzmir: Selçuk Efes Palmwings Hotel, Özdere Onryia Claros Hotel, Gümüldür Clup Yalı Hotel, Selçuk Aquafantasy Hotel, Selçuk Halk Plajı ve Dereli Mocamp. Aydın: Kuşadası Grand Belish Hotel, Kuşadası Aqualand, Kuşadası Doubletree Hilton Hotel, Kuşadası Pine By Holidey Hotel, Kuşadası Efes Kongre Merkezi, Didim Venosa Beach Hotel, Didim Aquasis Resort Hotel.
 
ISPARTA’DA KAYAK MERKEZİ, İSTANBUL’DA KAŞIBEYAZ’IN ARAZİSİ
İstanbul Bakırköy’de bulunan ünlü Kaşıbeyaz Restoran zincirinin bulunduğu arazinin yanısıra Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan Ace Hotel’in bulunduğu arazi de fona devredilen yerler arasında bulunuyor. Isparta’nın ünlü kayak merkezi Davraz Dağı’nda bulunan, içinde oteller ve sosyal tesislerin yer aldığı turizm merkezinin arazisi de fona devredildi.
2060840cookie-checkBu lüks otellerin arazileri artık Varlık Fonu’nun!
Önceki haberKöylüyle dalga geçen o müdür görevden alındı
Sonraki haber‘Efes Express’ konsepti ilk restoranını Brick Lane’de açtı
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.