Macar işadamları Yunus Emre ve kopuzu dinledi

Açılış konuşmasını Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz Kanuni Sultan Süleyman’ın; “Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi” şiirini okuyarak yaptı. Şahbaz, Macaristan ekonomisindeki son gelişmelerden de söz ederek Budapeşte’ye de Yunus Emre Kültür Merkezi’nin yakışacağını söyledi.

Konuk, Kobzos Kiss Tamás, Liszt Ferenc devlet nişanı ödüllü, hoca ve müzisyen; Türk-Macar müziği, şiiri, bestesi ve Aşık Veysel, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal’dan türküler ve ilahiler okudu.

ELTE Üniversitesi Türkoloji Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ramadan Doğan da ’Bir Tasavvuf Şairi Olarak Yunus Emre’ konulu bir konuşma yaptı.

Konferans sonrasında hazırlanan, Türk lokumu, salata, çorba ve ana yemek sonrasında Türk baklavası eşliğinde Türk çayı ikram edildi.

Konuşmacılardan Kobzos Kiss Tamas’a Türk Macar İşadamları Derneği plaketini TC. Budapeşte Konsolosu Ömer Acar ve TC.Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Evrim Demirci Soranlar takdim etti.

Dr. Ramadan Doğan’a ise, Macaristan’ın eski Ankara Büyükelçisi Dr. György Kéry ve Prof. Dr. İvanics Mária takdim etti.

Kobzos Kiss Tamas kendisinin çıkartmış olduğu Yunus Emre müzik CD’sini Başkan Osman Şahbaz’a gecenin hatırası olarak takdim etti. Ayrıyeten mütercim Tasnádi Edit son tercüme ettiğ Prof.Dr.Melek Çolak’ın yazmış olduğu Enis Behiç Koryürek levelei Budapestre kitabını takdim etti.

Geceye, T.C. Büyükelçiliğinden, Nilgün Oran, Yaşar Ergün, Budapeşte Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Balázs Balogh, Szeged Üniversitesi, Altayistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mária Ivanics, TÜMİŞAD yönetim kurulu üyesi Mete Atuğ, Orient Group CEO’su Mehmet Öztürk, Czuh Janos, Vegh Roland, Iskola Orchidea’dan Efkan Ünlü, Ali Mercan, Uj Harmınia’dan Olajos György, Fadıl Başer, Tarık Tekeş, Tasnadi Edit, Turgut Mermertaş, Szenttamási Nóra, Bettina Hajnal, Selin Erbil ve pekçok öğrenci de katıldı.
Etkinliğin sonunda konuşmacılar bir arada günün anısına hatıra fotoğrafı çekindiler.

FOTOĞRAF: Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK – DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz

759930cookie-checkMacar işadamları Yunus Emre ve kopuzu dinledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.