MACARİSTAN’DAN… Yahudi karşıtlığı güçleniyor

Avrupa’da Yahudi karşıtı önyargılar güçleniyor…

Avrupa Birliği’ne üye yedi ülkede gerçekleştirilen bir araştırma, Avrupalılar arasında anti-semit önyargıların hala çok güçlü olduğunu ortaya koydu.

TNS kamuoyu araştırma şirketi tarafından Avusturya, Fransa, Polonya, Macaristan, İngiltere, Almanya ve İspanya’da deneklerle bire bir görüşmeler yoluyla yapılan araştırma, Yahudi karşıtlığının Avrupa’da on milyonlarca kişi tarafından benimsendiğini gösteriyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, Avrupa’da her iki kişiden biri, Yahudilerin yaşamakta oldukları ülkeden çok, İsrail’e bağlı olduklarını düşünüyor.

Araştırmanın gerçekleştiği yedi ülkede halkın yüzde 40’ı Yahudilerin bulundukları ülkede, ekonomik hayatta, orantısız bir şekilde güç ve nüfuz sahibi olduğu kanısında. Böyle düşünenlerin oranı en yüksek Macaristan’da: yüzde 67

Yine Avrupalıların yüzde 40’ı Yahudilerin uluslararası ekonomik ve mali süreçlere hükmettiğini düşünüyor ve bu kanıda olanlar İspanyollar arasında en yüksek orana ulaşıyor.

Söz konusu yedi ülkede halkın yüzde 56’sı Yahudilerin soykırım konusunu gereğinden fazla ve sık gündeme getirdiğini düşünüyor.

Ankete katılanların yüzde 25’i, Avrupa’da Yahudilerle ilgili düşüncelerin oluşmasında İsrail’in tavrının önemli bir faktör olduğu kanısında. Bu grubu oluşturanların yüzde 58’i, İsrail’in bir devlet olarak uyguladığı politikanın Yahudi karşıtlığının (daha da) güçlenmesine neden olduğunu düşünüyor.

Araştırma, 2007 yılında yapılan benzer araştırmanın sonuçlarıyla karşılaştırıldığında, söz konusu yedi ülke içinde anti-semit önyargıların sadece İngiltere’de azaldığını ortaya koyuyor.

______________

* MACARİSTAN İLE İLGİLİ HABER VE YAZARIN DİĞER KÖŞE YAZILARI İÇİN: www.turkinfo.hu

1583740cookie-checkMACARİSTAN’DAN… Yahudi karşıtlığı güçleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.