Madımak Katliamı 28. yılında da unutulmayacak

Sivas’ta 33 aydının ve iki otel çalışanının ölümüyle sonuçlanan Madımak Katliamı, 28’inci yıl dönümünde yine lanetlenecek.

Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde Madımak Oteli’nin önünde katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 33 aydın ve iki otel çalışanının ölümüyle sonuçlanan Madımak Katliamı, 28. yıl dönümünde de lanetlenecek. Katliamın gerçekleştiği yere yapılacak yürüyüşte katledilenler anılacak.

28 yıl önce Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden 33 adyın, yazar ve sanatçı, gericiler tarafından katledildi. Katliam öncesinde gerici ve şeriatçı örgütler haftalarca nefret ve düşmanlık içeren bildiriler dağıtıp “kıyam” çağrılarıyla Sivas’a gelecek olanları hedef göstermişti. 2 Temmuz günü gerici sloganlar ve tekbirler eşliğinde otele yönelen saldırganlar, güvenlik güçlerinin gözleri önünde katliamı gerçekleştirdi. Katliamdan sonra bu katliamda yer alan gerici katil güruh içinden sadece çok küçük bir grup hakkında dava açıldı. Uzun süren yargılamalar sonunda çoğu ya hiç ceza almadı ya da küçük cezalarla kurtuldu.

Katliamın 28. yıl dönümünde birçok ilden Sivas’a giderek Madımak katliamında hayatını kaybedenler anılacak. Sabah saatlerinde Alibaba Mahallesi’ndeki Cemevi’nde toplanılarak 33 aydının fotoğraflarıyla katliamın gerçekleştirildiği yere yürünecek. Madımak Oteli önüne karanfillerin bırakılmasının ardından burada konuşmalar ve semah gösterisi gerçekleştirilecek. Anmadan sonra Sivas’ın Yıldızeli ve Şarkışla köylerinden E. Hüyük, Ortaköy, Beyyurdu ve Kavak köylerine gidilerek buradaki anıt mezarlar ziyaret edilecek.

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki anıt mezarda anma gerçekleştirilecek. 6 Temmuz’da yapılacak anmada da hayatını kaybedenlerin mezalarına karanfiller bırakılacak. EVRENSEL

2527940cookie-checkMadımak Katliamı 28. yılında da unutulmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.