Madımak’ta iki evladını yitiren Ozan İsmail Kaya, Londra’da sazıyla sözüyle yürekleri dağladı…

Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993’da yapılan katliamda çocukları Menekşe ve Koray’ı kaybeden Ozan İsmail Kaya, Londra’da Madımak anmasında sazıyla sözüyle yürekleri dağladı.

Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 33 can Londra’da da anıldı. İngiltere Alevi Federasyonu’nun organize ettiği yürüyüş Hackney’de Dalston Junction’da başladı ve Stoke Newington’daki Madımak Anıtı’na kadar sürdü. Yürüyüşe katılan toplum temsilcilerinin aralarında bulunduğu 200’ün üzerinde toplum üyesi, Madımak Katliamı’nı unutmadıklarını belirten ve sorumlulardan hesap sorulmasını isteyen sloganlar attı. Anıtta yapılan törendeki konuşma ve semah gösterileriyle Madımak katliamında can verenler anıldı.

Madımak’ta iki evladını yitiren Ozan İsmail Kaya,Londra’da Madımak Anıtı önünde sazıyla sözüyle yürekleri dağladı…

ACILI BABANIN SAZINDAKİ FERYAT

Ozan Kaya, Madımak’ta iki yavrusu ve öğrencilerinin katledildiği olayı anlattı. Katılımcılarının dinlerken gözyaşlarına hakim olmadığı konuşmada Ozan Kaya, bütün Alevilerin kendi aralarında birlik olmaları ve mücadeleyi yükseltmelerini istedi.

Madımak katliamını yapanların eninde sonunda yargılanacaklarını belirten Ozan Kaya, “Biz birbirimizi çok sevmek durumunda değiliz ama örgütlü mücadele içinde olmak zorundayız. Yoksa bize yapılan haksızlıklara karşı ağıt yapmayı sürdürürüz” dedi. Konuşma sonrasında sazıyla deyiş ve ağıtlar havalandıran Ozan Kaya’ya Alevi kadınlar semahla eşlik ettiler.

Ozan Kaya, “Gelin Canlar Bir Olalım” deyişini havalandırırken de Ozan’ın isteği üzerine bütün katılımcılar el ele tutuşarak can cana acıyı paylaşmaya çalıştı.

Konuşma sonrasında sazıyla deyiş ve ağıtlar havalandıran Ozan Kaya’ya Alevi kadınlar semahla eşlik ettiler.

ÇEYREK ASIRLIK SÖNMEYEN ATEŞ

BAF sözcüsü İsrafil Erbil, Madımak katliamında çeyrek asırdır adalet arandığını söyledi. Hesap soran mazlum haklardan olduğunu belirterek, Londra’da bu anmaya katılanlara teşekkür etti.

İAKM-Cemevi Başkanı Hüseyin Üzüm de Madımak katliamının hesabının sorulmadığını vurgulayarak, sanıkların avukatlığını üslenenlerinin AKP milletvekili ve yüksek bürokrat olarak ödüllendirildiğini belirtti. Üzüm, Türkiye’deki iktidarın kendisinden olmayanları ‘terörist’ diye nitelendirdiğini vurgulayarak, “Terörist, Lice ve Afrin’e saldıran, Sivas’ın avukatlığını yapanlardır” dedi.

“BÖYLE NAMUSSUZLUK OLUR MU?”

İngiltere Demokratik Güçbirliği adına konuşan yazar Ahmet Güven de Alevilerin Osmanlı’dan günümüze tarih boyunca katledildiğini belirterek “Yahu böyle bir namussuzluk olur mu? İnsanlar yakılırken sevinen bir zihniyet olur mu? Dönemin Cumhurbaşkanı Demirel, olay süresince ‘güvenlik güçleriyle halkı karşı karşıya getirmeyin’ talimatı verirken, dönemin başbakanı Tansu Çiller ‘Çok şükür ki otelin dışındaki halkımıza bir şey olmamış’ gibi böyle utanmazca bir açıklama yapmıştı. Bu işi organize edenler açığa çıkarılmadı tam tersine ödüllendirildi” dedi.

2205110cookie-checkMadımak’ta iki evladını yitiren Ozan İsmail Kaya, Londra’da sazıyla sözüyle yürekleri dağladı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.