Maduro’ya drone’la suikast girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro askeri törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü drone’la saldırı düzenlendi. Maduro olaydan yara almadan kurtulurken, saldırıda 7 asker yaralandı. Saldırı sonrası açıklama yapan Maduro, komşu Kolombiya ve ABD’yi suçladı. Dışişleri Bakanlığı, Maduro’ya düzenlenen suikast girişimini kınadı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya dün yerel saatle 17.41’de askeri törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü drone ile saldırı düzenlendi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro saldırıda yara almadı ancak 7 asker yaralandı.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, başkent Caracas’taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi.

Yetkililer, saldırıda Devlet Başkanı Maduro’nun yara almadığını duyurdu. Töreni canlı yayınlayan devlet televizyonu saldırı sırasında yayını kesti

Venezuela İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırının Maduro’yu hedef aldığını ve 7 askerin yaralandığını açıkladı.

Rodriguez, Maduro’nun mayıs ayında yapılan seçimleri kazandığına işaret ederek, “Seçimi kaybettikten sonra bir kez daha başarısız oldular” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BANA BİR SUİKAST GİRİŞİMİ DÜZENLEDİLER”
Venezuela Devlet Başkanı Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, “Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler” dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının “aşırı sağcı”lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Kolombiya ve ABD ile bağlantılı olduklarını söyledi.

“Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı” diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

KOLOMBİYA’DAN YANIT

Maduro’nun saldırıyla ilgili Kolombiya ve ABD’yi suçlamasına Kolombiya’dan yanıt gecikmedi. Suçlamaları reddeden Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Maduro’nun açıklamalarının temelsiz olduğunu söyledi.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirerek, “Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı” değerlendirmesinde bulundu.

Kendilerine “T-shirt Giyen Askerler” adını veren grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Grup Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “C4 tipi patlayıcı yüklü 2 drone’la Başkan’ın olduğu kısmı hedef aldık ancak drone’lar hedefe ulaşmadan keskin nişancılar tarafından vuruldu. Hükümetin ne kadar savunmasız olabileceğini gösterdik. Bu saldırı başarısız olmuş olabilir ama başarılı olması an meselesi” ifadelerini kullandı.

Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Venezuela’da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

2215640cookie-checkMaduro’ya drone’la suikast girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.