Manavgat’ta provokasyon uyarısı

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Yangının vurduğu Manavgat’ta asılsız ihbarlarla kundakçı-şüpheli avına çıkılarak sokaklarda kimlik kontrolü yapılması üzerine Belediye Başkanı Şükrü Sözen’den provokasyon uyarısı geldi…

Yangın felaketinden zarar gören bölge halkının yaşam alanlarını kurtarma mücadelesi verdiğini dile getiren Belediye Başkanı Sözen, “Ancak bu zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin olduğunu görmek hepimizi üzmektedir. Bu şahıslar “kundakçı, şüpheli” yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır” uyarısında bulunarak kamuoyunu provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

BELEDİYE BAŞKANI PROVOKATÖRLERE KARŞI UYARDI

Manavgat bölgesinin Türkiye’de yaşanmış tarihin en büyük yangın felaketlerinden birisiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Acımız çok büyüktür.  Yangın felaketine maruz kalan bölge halkımız, şu günlerde canını, malını, sevdiklerini, evini, hayvanını, yaşam alanlarını kurtarma mücadelesi vermektedir. Ancak bu zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin olduğunu görmek hepimizi üzmektedir. Bu şahıslar ‘kundakçı, şüpheli’ yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır. Bu tarz hareketler, mevcut acımızı daha çok artırdığı gibi hiç kimseye de bir şey kazandırmaz” görüşünü dile getirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen

‘TEHLİKE HALEN GEÇMEDİ, SAKİN OLUP YARALARIMIZI SARALIM’

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tehlikenin halen geçmediğine işaret eden Belediye Başkanı Sözen,  “Toplumsal birlikteliğimizi üst ölçekte sergilememiz gereken bu zorlu dönemde, hepimizin duygularımıza sahip çıkıp, kontrollü olmamız gerekmektedir. Bizler iyi günde, kötü günde her zaman birlik ve beraberliğini korumuş olan sağduyulu, çağdaş Manavgat halkı olarak, bu süreçte de hep birlikte sakin kalarak, el ele vererek yaralarımızı sarmaya devam edelim. Hepimizin evi Manavgat Belediyesi’nin, Manavgat’ımızın yeniden ayağa kaldırılmasında, halkımızın yanında olarak, yaraları sarmak için mücadeleye devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerimle Manavgat halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

SÖZEN, SAHTE YARDIM KAMPANYALARINA KARŞI DA UYARDI

Öte yandan internet üzerinden “Manavgat’a yardım kampanyası” adı altında bazı yayınların yapıldığına da dikkati çeken Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “yayınladıkları hesap numaralarıyla yardımsever vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suistimal ederek paralar toplayan İstanbul merkezli birden fazla sosyal medya sayfası bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Manavgat Belediye’mizin veya başka bir kurumun açtığı herhangi bir nakdi yardım kampanyasının bulunmadığını belirtir, bu tür duyurulara kesinlikle itibar edilmemesini önemle rica ederim” açıklaması yaptı.

2536570cookie-checkManavgat’ta provokasyon uyarısı
Önceki haber2020’nin adalet istatistikleri: 13 milyon kişi şüpheli, 4 milyon sanık
Sonraki haberDatça açıklarında korkutan deprem
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.