Mandela için üç günlük cenaze korteji

Mandela gelecek Pazar köyü Kunu’da toprağa verilecek. Bu arada ülke genelinde Mandela için anma etkinlikleri düzenleniyor.

Johannesburg kentinde Mandela’nın hayatını kaybettiği evin önünde yüzlerce kişi toplanmış durumda. Ziyaretçiler, evin önüne çiçek bırakıyor ve Mandela’nın anısına mum yakıyor.

Güney Afrika Hükümeti 10 günlük cenaze töreni planlarını açıkladı.

Hükümet yetkilileri bu programla, mümkün olduğu kadar çok kişiye, “Mandela’ya veda etme fırsatı vermeyi amaçladıklarını” belirtti.

Salı günü Johannesburg’un eteklerinde bulunan 95 bin kişi kapasiteli FNB stadyumunda resmi tören düzenlenecek.

Mandela’nın cenazesi Cuma günü cumhurbaşkanlığı, meclis, başbakanlık ve bakanlıkların bulunduğu Union binalarında katafalka konacak.

‘Mandela için şarkı söyleyin’

Üç gün sonra cenaze Pretoria’daki bir hava üssünden Mandela’nın çocukluğunu ve emeklilik yıllarını geçirdiği Kunu’ya götürülecek.

Tüm resmi binalarda bayraklar yarıya indirilecek. Tüm ülkede taziye defterleri açılacak.

Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Pazar günü tüm Güney Afrikalılardan Mandela için “stadyumlar, salonlar, kiliseler, tapınaklar ve sinagoglarda dua etmelerini” istedi.

Zuma, “Özgürlük ruhunu canlı tutan ve yeni bir toplum yolunda bize öncülük eden bu olağanüstü devrimcinin hayatını kutlamak için, yas tutarken, aynı zamanda en yüksek sesimizle şarkı söylemeli, dans etmeli ve ne yapabiliyorsak yapmalıyız. Madiba için şarkı söylemeliyiz” dedi.

Nelson Mandela, aşiret adı olan Madiba olarak da anılıyordu.

1403440cookie-checkMandela için üç günlük cenaze korteji

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.