Mandela köyünde uğurlanıyor

Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela için doğum yeri Kunu köyünde düzenlenen devlet töreni başladı.

Mandela’nın naaşı, aile evindeki törenin ardından devlet töreninin ikinci aşaması için protokol ve davetlilerin bulunduğu tören çadırına getirildi. Güney Afrika milli marşının okumasıyla başlayan törende kurulan kürsüde, Mandela’nın yaşını temsilen 95 büyük mum yakıldı. Mumların arkasında ise Mandela’nın büyük bir portresi bulunuyor.

Mandela’nın cenazesi, üçüncü aşamasında askeri törenle defnedilecek. Mandela’nın gömüleceği aile mezarlığı, Kunu’daki çiftliğinin sınırları içinde, N2 karayolunun yanındaki evine bakan bir noktada yer alıyor. Mezarlıkta Mandela’nın daha önce hayatını kaybeden iki oğlu ile kızı da yatıyor. Mandela’nın oğullarından Thembekile 1969’da, Mandela Roben Adası’nda mahpusken bir trafik kazasında ölmüştü. Mandela’nın 9 aylıkken ölen kızı Makaziwe ile diğer oğlu Makgato da bu mezarlıkta gömülü bulunuyor.

TÖREN ÜLKE ÇAPINDA İZLENEBİLİYOR

Kunu’ya hakim bir noktada, köye yaklaşık 1 kilometre mesafede kurulan dev ekrandan bazı vatandaşlar da töreni takip ediyor. Tören ayrıca ülke çapında muhtelif noktalardaki çok sayıda dev ekrandan da canlı izlenebiliyor.

Mendala’nın cenaze töreni dolayısıyla Kunu çevresinde polis ve askerlerin aldığı yoğun güvenlik tedbirleri dikkati çekiyor. Buradaki törene aralarında Galler Prensi Charles ile Monaco Prensi Albert’in de bulunduğu çok sayıda yabancı devlet temsilcisi katılıyor.

Mandela ailesinin isteği üzerine törene uluslararası basın alınmıyor. Aile evine yaklaşmasına izin verilmeyen basın, Kunu’ya hakim bir tepede yer alan Mandela Müzesi’nin yanında oluşturulan medya merkezinde bulunuyor.

Cenaze için Kunu’ya akın eden yüzlerce gazeteci dün geceyi de karavan, minibüs ve otomobillerde geçirdi.

1404050cookie-checkMandela köyünde uğurlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.