Mansur Yavaş’ın Londra mesajı: Halkın gönlüne gireceğiz!

FARUK ESKİOĞLU – Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Londra’da halk toplantısında şeffaf bir yönetimle seçmenin gönlüne gireceklerini belirterek, hükümetin zorluk çıkarmasına karşı haklıkın çıkarlarını öne çıkararak israf ve yolsuzlukları basın ve savcılıkla paylaşmayı sürdüreceklerini söyledi.

Ankara Belediye Başkanı Yavaş, aile ziyareti nedeniyle eşiyle birlikte geldiği Londra’da 1 Haziran Cumartesi öğleyin CHP İngiltere Birliği’nde düzenlenen Halk toplantısında ilk icraatları konusunda bilgi verdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı. CHP ve İYİ Parti destekçilerinin yanı sıra farklı siyasi düşüncedeki toplum üyelerinin katıldığı toplantı sonrasında Hasev’de onuruna verilen iftar yemeğine de katılan Başkan Yavaş’ın bayram sonunda Ankara’ya döneceği öğrenildi.

CHP İngiltere Birliği’nin Tottenham’daki kendi mekanında yapılan halk tophlantısında alkışlarla konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, yeril seçim sürecinde anketlerde önde olduğu için iftira ve karalamalarla karşılaşmasına karşın Ankara halkının gereğini yaparak kirli siyaseti sandığa gömdüğünü söyledi.

“İFTİRALARIN GERÇEK OLMADIĞI ANLAŞILDI”

Yavaş, belediyede çalışan kıyımından sayaçları PKK’lılar okuyacak gibi çirkin iftiralara seçmenin prim vermediğini anlatarak, “Seçimi kazandıktan sonra tam tersine belediyelerde olması gereken TC tabelası asılarak, Türk bayrakları asılarak 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı çoşkulu kutlayarak ilk faaliyetlerimizi yapmış olduk” dedi.

İstanbul seçiminin gerekçesiz iptal edildiğini belirten Yavaş, “Bu 2014’te benim de başıma gelmişti” diye konuştu. Yavaş, İstanbul’da sandıkların sahip çıkılmasına karşın hukuksuz bir şekilde seçimin iptal edildiğini öne sürdü.

Aynı YSK ve aynı YSK yöneticilerinin 2014 ve 2019’da AKP lehine farklı uygulamalar yaptığını anlatan Yavaş, “İstanbul Ekrem Bey’i benimsemiş olduğunu gördük. 23 Haziran’da büyük farkla Ekrem Bey’in kazanacağını umuyorum, bize düşen bu süreçte yanlışlık yapmamamız lazım. Sevenlerin abartılı hareketlere girmemesi gerekir. İstanbul’da da hak yerini bulacak ve herşey güzel olacak” dedi.

Yavaş, AKP’nin büyük illerdeki seçimleri kaybetmesinden ders çıkarıp muhasebe yapması gerekirken tam tersine oy vermeyen herkese hain ettiğini söyledi. Doğru stratejiler yapıldığında seçimlerin kazanabileceğini göstermesi açısından son seçimin önemli olduğunu vurgulayan Yavaş, hukuksuzluğa karşı partilerin birliktelik yapmasının Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.

“SORUNLARI SANDIK İLE ÇÖZECEĞİZ”

Yavaş Türkiye’nin hukuk ve basın özgürlüklerinde Afrika ülkelerinin gerisine düştüğünü anlatarak, “Böyle olunca yabancı sermaye de Türkiye’den kaçıyor. Bu birliktelikle Türkiye’nin kurucu ayarlarına döndüreceğiz. Şimdi sıra oy alamadığımız orta Anadolu’ya geldi. Sandıkta sorunlarımızı çözeceğiz” dedi.

Konuk Belediye Başkanı, “Meclis toplantıları ve 5 bin Tl’nin üzerindeki ihaleleri de canlı yayınlıyoruz” diyerek “Şeffaf bir yönetim uyguluyoruz. Belediyenin çar çur edilen kaynaklarını belediyeye kazandırmaya çalışıyoruz. Belediye seçimlerinde bize oy vermeyenleri de pişman edeceğiz” diye devam etti.

“VİCDANINI DİNLEYEN AKP’Lİ DE BİZE OY VERECEKTİR”

Sorular bölümünde de Yavaş, Beypazarı belediye başkanlığı deneyimden söz ederek, yoksul, genç, yaşlı ve kadınlara yönelik projeleri hayata geçireceğini söyledi.

Hükümetin belediye uygulamalarına zorluklar çıkardığını örneklerle anlatan Yavaş, “Biz Mustafa Suna’nın bürokratlarıyla çalışıyoruz. İlk yapılan incelemelerle ilgili elimize geçen (yolsuzluk) dosyalarını basınla da paylaşıyoruz, savcılığa da veriyoruz. Yolsuzluk yapanların eninde sonunda hesap vereceklerini teşhir etmek istiyoruz. Asla ‘trafik polisinin mutlaka açık bulur’ tabiri gibi bir davranışımız yok. Eğer gerçekten yolsuzluk varsa mutlaka savcılıkla paylaşıyoruz, yoksa biz neden seçildik ki? Yoksa onların bir ortağı olmanın ötesine gidemeyiz” dedi.

Konuk Başkan, kendilerine atılan iftira ve yalanların çürüdükce AKP seçmeninin de kendilerine oy vereceğini öne sürerek, “AKP’nin hesap etmediği bir şey var. Vicdani sesini dinleyen kendi seçmeni doğru adaya oyunu verecektir. Seçmen gerçek mağdur olanı biliyor, mağdur olarak mağrur olmamalıyız. Moral üstünlüğü İmamoğlu’nda” diye devam etti.

2304470cookie-checkMansur Yavaş’ın Londra mesajı: Halkın gönlüne gireceğiz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.