Manzara ressamı; Richard Wilson

Richard Wilson: Onun ressamlığı ucu yanık sopanın verdiği renkle resim çizmesiyle
başladı.


Sanatla uğraşan insanlar başarılı olmak için çok çalışmak zorundadırlar. Farklı ve beğenilen eserler ancak çok çalışarak ortaya çıkabilir. Yaratıcılık çalışkanlıkla beslenir. Boşa geçirilen zaman sanatçı için gerçek bir kayıptır.


Sanatçılar şöhrete şansla asla ulaşamazlar. Şans onları şöhret basamağına getirip bırakır, yükselmek, yerine yerleşmek kendi gayretlerine bağlıdır. Bu gün hiç beğenmediğiniz, yerini hak etmediğini düşündüğünüz şöhretlerin çalışkan olduklarını rahatlıkla kabul edersiniz. 


Sanatıyla ünlü olan kişilere baktığınızda sanki başkalarının desteği ile bu başarıyı yakaladığını düşünenler olabilir. Doğrudur… Kapıyı daima bir başkası açar, ama geçme becerisini gösteren sanatçının kendisidir. Yaşam şartlarına baktığınızda orada kalabilmek için büyük çaba göstermek zorundadır. Çalışkan olmayan birinin sanatı yüceltilse, pek çok kişi tarafından desteklense hatta poh pohlansa bile; sanatçı sanatında emeği barındırmak zorundadır. Büyük sanat eserleri sanatçıların değerli
zamanlarını almadan oluşmaz.


Bazen sanatçılar çabucak ortaya bir eser çıkarırlar, beklentisi olan kişiler, o yazarın eseri çabucak yarattığını düşünür; ama o eser daha önce kurulan hayallerin, kurgulanan olayların sonucu doğmuştur. 


Richard Wilson evlerinin duvarlarına hayvan figürleri çizerdi. Portre yapmak isterdi. Resimleriyle dikkati çekti. Zucarelli, İtalya’da Richard Wilson’u evine davet etti. Güzel bir evdi. Manzara şahaneydi. Wilson dayanamadı manzarayı çizmeye başladı. O güne kadar hiç manzara çizmemişti. Zucarelli çok beğendi, Wilson’dan manzara
çalışmasını istedi.


Wilson her zaman; “çalışın” sözünü duydu. Wilson çok çalışmasının karşılığını gördü. İlk İngiliz manzara ressamı oldu.


 

691530cookie-checkManzara ressamı; Richard Wilson

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.