‘Maraş konusunda madara olduk’

Rolandis, Alithia’ya yaptığı özel açıklamada Maraş’ın geri verilmesi konusuna değinerek, 7 durumda Maraş’ın kendilerine geri verilmesi fırsatı sunulduğunu ancak bunları reddettiklerini, şimdi ise Maraş’ı geri istediklerini söyledi. Rolandis Maraş’ın geri verilmesini isterken -ki bu daha önceleri reddedilmişti- yabancıların gözünde madra olduklarını belirtti.


TAK’ın haberine göre Rolandis, şu anda kendilerinin, bu konuda bazı açılımlar bulmak için çaba gösterdiğini, ancak bunun Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafınca reddedildiğini de söyledi, olayların gelişmesiyle, diğer tarafın bu konuyu Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümüne kattığını belirtti. Rolandis ayrıca, Maraş’ın geri verilmesinin sağlanamayacağını zira doğrudan ticarete ilişkin olarak “bölücü rejimin tanınması anlamına gelen” bazı karşılıkların talep edildiğini de söyledi.


Rolandis, yine Maraş sakinlerinin geri dönemeyeceğini belirterek, “güya Maraş’ı sevdiklerinden bahseden” ve de her yıl etkinlikler düzenleyen kişilerin, kendi oylarıyla geri dönüşe ambargo koyduklarını bildiklerini de sözlerine ekledi.


KKTC’deki ve özellikle Girne’deki inşaat patlamasına da değinen Rolandis, bu sorunun büyüklüğünden bahsederek, geçen tüm bu yıllarda ve de kendi ihmallerinin bu durumun yaratılmasına izin verdiğini de ifade etti.


Şu anda AB çerçevesinde gerçekleştirilen siyasi kulislere de değinen Rolandis, Kıbrıs sorunun çözümüyle ilişkisi olmayan karmaşık bir sürece dâhil olduklarını ifade etti. Rolandis, ayrıca hâkim olan siyasi havanın Kıbrıs sorunun çözümünün ilerlemesine eğilim göstermediğini, hükümet edenlerin takındığı tavrın ise çözümü istemediklerini gösterdiğini de belirtti.


 

693830cookie-check‘Maraş konusunda madara olduk’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.