“Masal Masal İçinde” sahnelendi

Geçen yaz ilk kez Alevi Kültür Merkezi’nde sahnelenen çocuk oyununun yazarlığını Işıl Kasapoğlu, yönetmenliğini ise Burcu Doğan üstleniyor. Tek perdelik çocuk oyununda Ozan Atmaca, Refika Bakır, Dursun Kuran ve Mengü Türk rol aldı.

Oyunun tanıtımında “Masal Masal İçinde’ bir masallar toplamı… Ders vermeyen, düş gücü gerektiren ve oyun sonrasında da konuşulması gereken bulutun, güneşin, rüzgarın, dağın başrolde oldukları bu masal dünyası küçüklere olduğu kadar büyük çocuklara da sesleniyor” denildi.

“Masal Masal İçinde” İstanbul’da Semaver Kumpanya tarafından bugüne kadar yüzden fazla temsil verdi. Ayrıca 2008 yılında Hürriyet Gazetesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen “Hürriyet Treni” projesiyle 40. yılını kutlayan Akbank Çocuk Tiyatrosu tarafından 10 bin km katederek 45 ile turne yaptı. Masal Masal İçinde ilk kez İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplum için Londra’da sahnelenmiş oldu.

DENEYİMLİ KADRO

Oyunun yönetmeni Burcu Doğan, bugüne kadar Türkiye’de Akbank Sanat Çocuk Tiyatrosu, İş Sanat Çocuk Tiyatrosu, Semaver Kumpanya’da oyunculuk yapmakla birlikte Ayla Algan’ın İstanbul’da bulunan Ekol Drama Sanat Evi’nde 5 yıl drama öğretmenliği yaptı ve Kadir Has Üniversitesi’nde Kamera Önü Oyunculuğu’nda Master’ını tamamladı.

Kadroda, Arcola Ala Turka ve Day-Mer Tiyatro Grubu’nda da sahneye çıkmış Ozan Atmaca, Mengü Türk, Refika Bakır, Dursun Kuran gibi deneyimli ve yetenekli isimler bulunuyor.

843270cookie-check“Masal Masal İçinde” sahnelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.