Masumiyet Müzesi Londra’da

Sergi, 27 Ocak 3 Nisan arasında “Strand WC2R 1LA” adresindeki Somerset House’un “Courtyard Rooms, South Wing” bölümünde görülebilecek.

Birçok kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapan, Thames Nehri kıyısındaki tarihi Somerset House’da açılan sergi resepsiyona Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, KKTC’nin Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, TurkishBank Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene’nin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Orhan Pamuk serginin açılışında yaptığı açıklamada, İstanbul’da 2012’de açılan Masumiyet Müzesi ile 2008’de yayınlanan aynı adlı romanının birbiriyle iç içe geçmiş olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Müzede, romandaki 83 bölüme tekabül eden 83 kutu var. Bunların 13 tanesini Londra’ya getirdik. Bizim için zorluk; Masumiyet Müzesi İstanbul’un tam içine oturmuş, yerleşmiş, oranın bir parçası. Bir müzeden 13 tane kutuyu, resim gibi aldık, İstanbul’un havasını yansıtmaya çalışarak, bir bütün sergi oluşturduk. İlgiden, herkesin yakınlık göstermesinden memnunuz. Masumiyet Müzesi’nin bir şehir müzesi, İstanbul müzesi olma özelliği de var. Küçük de olsa 20. yüzyılın İstanbul müzesi. Hepsi bir paket olarak buraya geldi, memnunuz.”

Avrupa’da 2014’te Yılın Müzesi ödülünü kazanan Masumiyet Müzesinden 13 vitrin, 3 Nisan’a kadar Somerset House’da sergilenecek.

Yazar Pamuk, aynı zamanda İngiliz film yapımcısı Grant Gee imzalı Masumiyet Müzesi ve kendisiyle ilgili filminin de bugün Londra’da vizyona girdiğini kaydetti. Gee’nin “Masumiyet Müzesi”ni merkeze alan “Innocence of Memories (Hatıraların Masumiyeti” isimli filmi, ilk kez geçen yıl Eylül ayında Venedik Film Festivalinde gösterilmişti.

856180cookie-checkMasumiyet Müzesi Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.