Maymun kaçınca kent karıştı…

Sueko adındaki 21 yaşında olan şişman-obez şempanze aslında uysal bir biriydi ve sahibi Marc Archigo’nun sözünden dışarı çıkmaz, otur deyince oturur, dur deyince dururdu. Ama her şeyin bir sonu olduğu gibi sonunda Sueko evden kaçmaya karar verdi ve 19 Ekim Salı günü akşam üzeri kapıyı açıp dışarı çıktı.

Maymun ve onların şempanze cinsi kapı kilitlerini insanoğlu gibi rahatça açabildiğinden, bunda zorlanmayan Sueko kendisini bir ânda sokakta buldu. Ancak çılgınca süren bir trafik ve tanımadığı insanları görünce Sueko birden bire saldırganlaştı, önüne çıkana bağırdı, ortalığı kırdı geçirdi. Aslıına bakılırsa uslu bir bayan şempanze olan Sueko’nun bunları yapacağı asla akla gelmezdi, ama oldu.

Kansas kenti polisi ve hayvanat bahçesinden gelen uzmanlar zorlukla “bayan” Sueko’yu yatıştırıp teslim aldı. Sueko daha sonra evindeki modern hayatına geri döndü. Ona sahip olan Marc Archigo da 170 kiloluk Japon Sumo güreşcisine benzeyen şempanzesiyle tekrar eski mutlu yaşamına kavuştu. Öte yandan bir süre evvel Kansas kenti belediyesinin yaşı çok ilerlemiş olan Sueko’nun bir ötenaziyle yaşamına son verilmesi gerektiği yönünde kararı olduğu da sonradan öğrenildi.

1512310cookie-checkMaymun kaçınca kent karıştı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.