MB Başkanı Brown’a çattı

The Times “King ‘ndan Brown’a: Harcamayı durdur” manşetiyle Başbakanlık ile Hazine arasındaki gerilimi ortaya koydu.

Gazetedeki değerlendirme şöyle:

“King’in açıklamaları, Başbakan’ın gelecek hafta Londra’da toplanacak G20 zirvesi öncesi çıkacağı uluslararası turun öncesine rastladı. Bu tur öncesinde dünya liderlerine seslenen Brown, büyüme ve istihdam yaratmak için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.”

Brown’un ekonomik canlandırma paketleri konusundaki en önemli müttefiki olan Amerikan Başkanı Barack Obama da, The Times’ta yayınlanan makalesinde, resesyondan çıkış konusunda ülkesinin dünyaya liderlik etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Obama büyümeyi başlatmak amacıyla, acil ve kapsamlı eylem çağrısı yaptı.

İLK KEZ PATLADI

The Financial Times da Mervyn King’in uyarısı konusunda şu yorumu yaptı:

“Bu açıklama, Gordon Brown’un G20 zirvesindeki manevra alanını kısıtlayacak, ancak Hazine’de memnuniyet yaratacaktır. Hazine yetkilileri, kamu maliyesindeki zaafiyetten kaygı duyuyor.

Aslında Mervyn King, Merkez Bankası’nın kamu harcamaları konusunda yorum yapmama geleneğine bugüne kadar sadık kalmıştı. Çünkü hükümetin, borçlanmayı sınırlayan mali disiplin kurallarına uyacağı düşünülüyordu. Ancak geçen sene, resesyonun vergi gelirlerine olumsuz yansımaya başlamasıyla bu kurallar bir kenara bırakıldı. Hal böyle olunca da, King uyarmak zorunda hissetti kendini.

King’in kaygıları Brüksel tarafından da paylaşılıyor. Avrupa Komisyonu dün yaptığı açıklamayla, bütçe açığını tekrar milli gelirin yüzde 3’üne çekmesi konusunda İngiltere’ye 2014’e kadar süre tanıdı.”

1491240cookie-checkMB Başkanı Brown’a çattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.