Mübarek’e müebbet

Mısır’da 25 Ocak 2011 tarihinde başlayan halk ayaklanması sonucunda istifa etmek zorunda kalan Hüsnü Mübarek’in çeşitli suçlardan yargılandığı davanın sonucu açıklandı.

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Mısır’daki protesto gösterileri sırasında protestocuların öldürülmesine suç ortaklığı ettiği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mübarek ile aynı davada yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan iki oğlu hakkındaysa beraat kararı verildi.

Kararın okunmasının ardından muhalifler ikiye bölündü. Mübarek’e verilen ömür boyu hapis cezasına memnun olmayan muhalifler, Tahrir Meydanı’na ineceklerini belirterek, mahkeme kararının taraflı olduğunu öne sürüyor.

Muhalifler arasında yer alan bir grup ise karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada, muhaliflerle polis arasında küçük çaplı çatışmalar meydana geliyor.

Tahrir meydanında ölen protestocuların avukatları bir üst mahkemeye başvurarak karara itiraz edecek.

MÜBAREK HABERDEN SONRA FENALAŞTI
Mısır’ın devrik lideri Mübarek’in ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını öğrendikten sonra fenalaştığı bildirildi.

Yapılan açıklamada Mübarek’in hapishaneye döndükten sonra bir sağlık sorunu yaşadığı ve helikopterde tedavi edildiği bildirildi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ
Hüsnü Mübarek’e verilen ömür boyu hapis cezasının ardından, mahkeme binasının önünde çıkan çatışmalar şiddetlendi.

Mübarek yanlıları ve karşıtı göstericiler arasında çıkan çatışmaları dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz kullanan polis, sayıları daha az olan Mübarek yanlılarının mahkeme binasının önünden ayrılmasını sağlamaya çalışıyor.

OĞULLARININ TUTUKLULUK HALİ SÜRECEK
Mübarek’in oğulları Cemal ve Ala Mübarek’in tutukluluk hali, haklarında ”borsada manipülasyon” suçlamasıyla açılan diğer bir dava nedeniyle sürecek.

Eski Cumhurbaşkanı Mübarek’in oğulları Cemal ve Ala, haklarındaki ”adam öldürmeye azmettirme ve yolsuzluk” iddialarıyla yargılandıkları davada, bugün beraat etmelerine rağmen, ”borsada manipülasyon yapmak”suçlamasıyla açılan bir diğer dava nedeniyle tutukluluk hallerinin devam edeceği belirtildi.

Bu arada, mahkeme binasının önünde bulunan grupların protestoları sürerken, Mısır ordusunun Tahrir Meydanı’na giden yolları kapatması üzerine, göstericiler Erbain Meydanı’nda toplandı.

1344870cookie-checkMübarek’e müebbet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.