McCain savaştan nefret ediyormuş

ABD'de Cumhuriyetçi Parti kongresinin son günündeki başkan adaylığını kabul konuşmasında John McCain,  partisine eleştiride bulunurken, ABD Başkanı George W. Bush'un politikalarıyla arasına mesafe koymaya özen gösterdi ve ''savaştan nefret ettiğini'', sürekli barış için bütün gücünü ve deneyimini ortaya dökeceğini bildirdi.

Cumhuriyetçi Parti kongresinin dördüncü gününde sahne alan McCain'in konuşması, salona sızan bazı göstericilerin pankartları ve sessizlik anında attıkları savaş karşıtı sloganlarla bölündü. ABD Başkanı Bush'a, 11 Eylül terörist saldırılarını takip eden ''karanlık dönemde'' ülkeye liderlik ettiği için minnettarlığını ifade eden McCain, Bush'un liderliğinin, ülkeyi o dönemde herkes tarafından kaçınılmaz olarak görülen başka terörist saldırılardan koruduğunu da söyledi. 

Özellikle Irak politikaları nedeniyle kamuoyundan aldığı destek önemli ölçüde düşen Bush yönetimiyle arasına mesafe koymaya çalışan ve Washington'a değişim getirme vaadinde bulunan McCain, alışılmadık bir çıkışla, Cumhuriyetçi Partiye eleştiride bulundu. McCain, Cumhuriyetçi Partinin ''yolunu kaybettiğini'' ve parti mensubu bazı kişilerin yolsuzlukları yüzünden, halkın güvenini de yitirdiğini, bu güvenin yeniden kazanılması gerektiğini söyledi. Bütün insanların eşit yaratıldığını ve eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan McCain, Senatör Obama ve onun kazandığı başarıyı takdir ettiğini vurgularken, ''ancak hiç kuşkunuz olmasın, bu seçimi biz kazanacağız'' dedi.

SÜREKLİ BARIŞ İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Irak'a daha fazla asker gönderilmesi yönündeki doğru stratejiyi desteklediğini söyleyen McCain, ''Ben iyi bir savaştan kaçmam. Hayatımda bir kaç tane zorlu savaş verdim ve şunu öğrendim: Sonunda önemli olan, ne uğruna savaştığınızdır. Ben Amerikalılar için savaşıyorum, sizin için savaşıyorum'' dedi. McCain, ''ben savaştan nefret ediyorum. Tahayyül ötesi korkunç bir şey. Bu ülkenin başkanı olmak için yarışıyorum çünkü ülkeyi güvenli tutmak ve ailelerimizin, sevdiklerini savaşta kaybetmesini önlemek istiyorum. Dünya ve liderleriyle birlikte, bütün deneyimimi, diplomatik, ekonomik, askeri bütün araçları, ideallerimizin gücünü kullanarak, daha istikrarlı ve sürekli barış için çalışacağım'' dedi.

1177880cookie-checkMcCain savaştan nefret ediyormuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.