Medeniyetler İttifakı İspanyol basınında

İstanbul’daki toplantıya geniş yer ayıran İspanyol basını, raporda Batılı siyasetçilerin ve basının otosansür uygulamasının talep edildiği görüşünü ön plana çıkardı.


ABC gazetesi, manşetinde “(İspanya Başbakanı Jose Luiz Rodriguez) Zapatero, Müslümanları incitmemek için otosansür öneriyor” ifadesini kullandı. Gazete, Medeniyetler İttifakı girişimine Müslüman ülkelerce “soğuk” bakıldığını öne sürdü ve Arap televizyonlarının rapora ilgi göstermediğini yazdı.


El Mundo gazetesi, “Zapatero ve (Başbakan Recep Tayyip) Erdoğan, Medeniyetler İttifakına örnek olarak İspanya ve Türkiye’yi gösteriyorlar” başlığını atarken, Üst Düzey Grup için “bilginler” ifadesini kullanarak, “ortak televizyon programları ve filmler yapılmasını öneriyorlar” diye yazdı.


El Pais gazetesi, “Medeniyetler İttifakının hedefinde Orta Doğu yer alıyor” derken, Aralık ayında yapılacak AB zirvesinde, Başbakan Zapatero’nun Orta Doğu ile ilgili bir konferans önerisini ortaya atacağını belirtti.


La Vanguardia gazetesi, “Medeniyetler İttifakı, İslam ile Batıyı bölenin din değil siyaset olduğu yönünde uyarıyor”, La Razon gazetesi ise “Medeniyetler İttifakı, Orta Doğu hakkında bir zirveyle yola başlayacak. Zapatero, inisiyatifiyle Nobel Barış Ödülünü alma olasılığını dışarıda bırakıyor” diye yazdı.


 

1035370cookie-checkMedeniyetler İttifakı İspanyol basınında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.