Mehmet Ağar’a ‘istifa’ darbesi

Kandoğan, Balandı, Akdemir ve Özdoğan, Parlamento’da ortak basın toplantısı düzenleyerek, il teşkilatları ve delegelerin, kendilerine DYP 8. Olağan Kongresi’nde, Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde yer verilmemesine tepki gösterdiğini bildirdiler. Milletvekilleri, kendilerinin de tabanın tepkisine kulak vererek istifa ettiklerini söyledi. 


Bağımsız Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, ”Tabanın beklentisi şuydu; bu parti kısa süre içerisinde ciddi mesafeler kaydetti. Biz bunu gözlemliyorduk. Ancak bugün gelinen noktada partinin gerçek sahipleri bile hem sayın Genel Başkan’a hem de diğer ilgililere karşı tepki gösterdi. Onlar bu hareketimizin en büyük destekçisi… Maalesef bugün bu yeni yapılanmayla DYP’nin hiçbir yere varamayacağını, bizler milletvekilleri ve delegeler olarak gördük” dedi. 


Partinin son seçimde neden baraj altında kaldığının muhasebesinin iyi yapılmadığını söyleyen Kandoğan, ”taban ve teşkilatın talebine kulak verilmediği için DYP’nin akıbetinin baraj altı ve Meclis dışı olacağını” ileri sürdü. 


Kandoğan, Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan’ın da istifa edeceğini kendisine söylediğini aktardı. 


Parlamento’daki son sandalye dağılımı şöyle:
    
     AK Parti: 356
     CHP : 162
     ANAP : 10
     DYP : 3
     SHP : 5
     HYP : 1
     Bağ : 11
     Boş : 2



 

1020880cookie-checkMehmet Ağar’a ‘istifa’ darbesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.