Mehmet Bey neyin peşinde?

Söylediklerinden ne anlarsanız anlayın!
Her yöne çekilecek bir söylem!


PKK’ya af da diyebilirsiniz, terör örgütü ile masaya oturup barış antlaşmasına varmak anlamında bir çağrı kastediliyor biçiminde de yorumlayabilirsiniz!


Eğer durum kritikleşip sağdan soldan “neden böyle konuştunuz, ne demek istiyor sunuz?” türü saldırılarla üzerinize gelenler olursa ve bundan ötürü de zor durumda kalırsanız;


“Benim kastım PKK’ya af filan değildi; demem o ki, dağdakiler gelip teslim olsunlar, cezalarını çeksinler, sonra isterlerse ovada siyaset yapsınlar….” Demek istemiştim diyerek işin işinden sıyrılabilirsiniz!


Mehmet Bey, eski söyleminin tartışması sürerken, yeni bir söylemle daha karşımıza çıktı. Nereye çekersen oraya gidebilecek sözler!
Ege Anadolu Sivil Toplum Birliği’nin (ESTOB) düzenlediği “Ortadoğu ve Türkiye” konulu toplantıda Mehmet Bey bakın ne demiş:
“Asker gibi, ‘Biz sonuna kadar öldüreceğiz, kimseyi bırakamayacağız’ diyen bir siyaseti benim anlayabilmem mümkün değil”


Mehmet Bey, bu aralar nedense tarz olarak benimsediği slogan türü konuşmalarını, asker üzerinde yoğunlaştırmayı yeğliyor. Nerede karşısında kendisini dinleyen kalabalıklar görünce, terörle mücadeleyi konu ederek, askere yönelik mesajlar vermekten kendini alamıyor. Alamıyor değil, özellikle bu yönde bir tavrı ortaya koymakta ısrarlı olduğu izlemini veriyor.


“Dağda elinde silahla dolaşacağına, ovada siyaset yap”,


“Asker bizim zamanımızda konuşamaz…”,


Biçiminde ki açıklama ve çıkışlarının ardından,


“Asker gibi ‘Biz sonuna kadar öldüreceğiz, kimseyi bırakmayacağız’ diyen siyaseti benim anlayabilmem mümkün değil”,


Biçiminde ki açıklamaları düşündürücü.


Mehmet Bey neyin peşinde?
Son zamanlarda ki çıkışlarının asker (TSK) üzerinde yoğunlaşması ve kendisinin bu yönde kararlılık göstermesi nasıl yorumlanabilir?


Mehmet Bey’e soruyoruz;
Asker her ne şekilde olursa olsun sonuna kadar öldürmeye kurgulanmış, öldürmekten başka seçenek tanımayan, uzlaşmaz, anlaşılmaz bir yapının mı uygulayıcısı ve temsilcisidir?


Mehmet Bey, bu sıralara askeri (TSK’ yı)  eleştirme sevdasına birdenbire neden kapıldı? 2007 Kasım ayında yapılması planlanan seçimden DYP adına umutlu olmadığını gören Mehmet Bey; yaygın basında ki “her şeyi en iyi bilen, uzman, ulema” görüntüsünde ki kimi kalemlerin; “Bravo Ağar’a ezberi bozdu, iyi çıkışlar yapıyor…” tarzı tezahürat ve alkışları arasında asker karşıtı görünerek acaba partisine oy toplayacağını mı sanıyor?


Mehmet Bey bilmelidir ki;
Türk halkı, ordusuna (TSK’ ya) her ne sebeple olursa olsun dil uzatan, yerli yersiz eleştiriler getiren, yıpratan konuşma ve tavırlar sergileyen hiçbir siyasetçiye prim vermez!


30 binin üzerinde vatan evladının, kahpe PKK kurşun ve mayınlarıyla can verip şehit olduğu bu ülkede, 30 binin üzerinde şehit anasının babasının yüreği alev alev yanmakta!


Yaşamının taze baharında, cihandan göçüp giden, ardında gözü yaşlı analar, babalar, kardeşler, dayılar, amcalar, teyzeler bırakan binlerce yavrumuzun acısı yüreklerde kor iken; PKK denilen vatan hainlerini, gözü kanlı teröristleri, nasıl ovada siyaset yaparken görmeye dayanabilecek bu millet söyler misiniz Mehmet Bey?


Vatan hainlerinin hepsinin kökü kazınıncaya ve hak ettikleri cezaları sonuna değin çekene kadar, milletimizin gözbebeği TSK, PKK hainlerinin peşini bırakmayacaktır! Ne söylerseniz söyleyin, bunu böyle bilin!


Mehmet Bey, siz de evladınızı yitirdiniz. Evlat acısının ne olduğunu bilirsınız. Güneydoğu’da bölücü örgütün silahlarıyla can vermiş her “Mehmetçik” bu ülkede tüm anaların, babaların evladıdır. Biz/bu millet evlatlarımızın, şehitlerimizin döktükleri kanlarının hesabını sormadan, iki elimizi PKK hainlerinin yakasından bırakmayacağız!


O nedenle, artık TSK’yı dolaylı dolaysız, imalı ve solganvari konuşmalarınızla, partiniz DYP’ye oy kazandırır hesabıyla; eleştirmekten, hedef almaktan ve yıpratma yanlışlığından biran önce vazgeçin! Sizi bu çıkışlarınızla alkışlayanların pek çoğunun, ülkemizde gözü oldugu bilinen dış güçler ve onların yurt içinde ki işbirlikçileri olduğu gerçeğini artık görün!.


[email protected]


 

694670cookie-checkMehmet Bey neyin peşinde?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.