Mehmet Gürhan'a 6 yıl hapis istendi

Almanya'daki Deniz Feneri derneğindeki yolsuzlukla ilgili davanın duruşmasında savcılık, toplanan bağışlardan 16 milyon 186 bin avronun amaç dışında yerlerde kullanıldığının belirlendiğini, sanıkların dolandırıcılık yapmak ve haksız kazanç elde etmek suçlarından cezalandırılmalarını istedi.


Savcı Kerstin Lötz, Mehmet Gürhan’ın 6 yıl, Firdevsi Ermiş’in 2 yıl tecilli hapisle, Mehmet Taşkan’ın da 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Savcı sanıklardan Firdevsi Ermiş’in ve Taşkan'ın gözaltı sürelerini ve itiraflarını dikkate alarak tahliyelerini talep etti.
Mehmet Gürhan’ın avukatı Jörg Haseneier, toplanan bağışların yıllar geçtikçe arttığını ve bu paralarla daha fazla insana yardım etmek için bir takım şirketler kurulduğunu kaydetti.


"ASIL FAİLLER TÜRKİYE'DE"


Savcı Lötz ise konuşmasında Almanya’daki sanıkların asıl failler olmadığını, asıl faiilerin Türkiye’de olduğunu belirterek, tüm yapılanlardan Türkiye Deniz Feneri kurucularından Kanal 7 yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman’ı sorumlu tuttu. Savcı buradaki sanıkların iş başında görüldüklerini ancak tüm yönetim ve kontrolün Türkiye’den yapıldığını ve Zekeriya Karaman isminin ön plana çıktığını kaydetti. Savcı Lötz tüm bu yaşananlardan Türkiye’de Zahit Akman, İsmail Karahan ve Harun Yoldaş’ın da sorumlu olduğunu iddia etti.


OLAYIN GEÇMİŞİ


Almanya'da 1999'da kurulan Deniz Feneri derneğinin 2002-2007 arasında 41 milyon 423 bin 158 avro bağış topladığı belirtildi. Bankalardan çekilen yüksek miktarların emniyete bildirilmesi sonucu kara para aklandığı şüphesiyle savcılık harekete geçti. İhbarlar üzerine Hessen Eyalet Savcılığı, Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan'a dolandırıcılık, karapara aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından dava açtı.

1066730cookie-checkMehmet Gürhan'a 6 yıl hapis istendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.