Mehmet Şimşek’ten “yeşil ışık” iddiası

Seçim sonrası gözler yeni kabineye çevrilirken Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleşti. Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’le görüştüğü ortaya çıktı. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, görüşmenin olumlu geçtiğini iddia etti, “Yeni dönemde Mehmet Şimşek ekonomiyi üstlenirse Lütfü Elvan ile Cevdet Yılmaz’ın da içinde yer alacağı bir takım oyununun kurulacağı söyleniyor” diye yazdı.

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

14 Mayıs seçimlerinden önce Mehmet Şimşek’in adı birçok kez seçim sonrasında oluşturulacak yeni kabinede yer alacağı haberleri ile gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski bakan Mehmet Şimşek’in yeni kabinede görev alacağı yönündeki iddiaları değerlendirmiş, “Mehmet Bey bu süreçte dolaylı olarak destek verdi. Bundan sonra da verecek.” ifadelerini kullanmıştı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi’nin yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü Meclis’te yemin ettikten sonra yeni kabineyi kuracağını söyledi. 16 bakanın milletvekili seçildiğini hatırlatan Selvi, “Yemin etmeden önce bakanlık görevinden ayrılmaları gerekiyor. Eğer yeniden bakan olarak atanırlarsa o zaman milletvekilliğinden istifa edecekler” dedi.

Erdoğan’ın dün gece eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğünü belirten Selvi, şöyle yazdı:
“Bugünden itibaren kabine hazırlıkları başladı. Cumhurbaşkanı yardımcısının sayısının ikiye çıkarılacağı konuşuluyor. Mevcut bakanların az bir kısmının yeni kabinede değerlendirileceği söyleniyor. Ama bunlar kim olacak, onu bilen yok. Bu demektir ki kabinede çok sayıda yeni ismi görebileceğiz. Ayrıca üç dönem kuralı nedeniyle Meclis’e giremeyen isimlerin bir kısmını bakanlık koltuğunda görebiliriz.

Mehmet Şimşek, uluslararası piyasalarda kredisi yüksek bir isim olmanın ötesinde mevcut ekonomi politikalarından da ayrışan bir isim. Seçimlerin ardından Mehmet Şimşek’in kutlamak için tweet atması ilgi çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Mehmet Şimşek’le görüştü. Görüşmenin olumlu geçtiği söyleniyor. Yeni dönemde Mehmet Şimşek ekonomiyi üstlenirse Lütfü Elvan ile Cevdet Yılmaz’ın da içinde yer alacağı bir takım oyununun kurulacağı söyleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ayrılabileceği söyleniyor. Kabinede ayrıca bir AFET Bakanlığı olacak.”

SİNAN OĞAN’IN AFET BAKANLIĞI İÇİN DÜŞÜNÜLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLÜYOR
Kabinede Afet Bakanlığı’nın kurulması halinde bakanlık için Sinan Oğan’ın düşünüldüğü ileri sürüşlüyor.

Liderlere tek tek teşekkür ederken Sinan Oğan’la ayrıca konuşmuştu! Erdoğan seçim gecesi Sinan Oğan’a ne dedi? İşte o diyalog… Liderlere tek tek teşekkür ederken Sinan Oğan’la ayrıca konuşmuştu! Erdoğan seçim gecesi Sinan Oğan’a ne dedi? İşte o diyalog…

MEHMET ŞİMŞEK GÖREVİ KABUL ETTİ İDDİASI
Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’nın haberinde yer alan iddiaya göre Mehmet Şimşek, Erdoğan’ın, “ekonominin başına geç” teklifini “Bu bir vatan görevi, ülkem için göreve hazırım” sözleri ile kabul etti.

2691470cookie-checkMehmet Şimşek’ten “yeşil ışık” iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.