‘Mektup ile oy’ esastan görüşecek

Anayasa Mahkemesi, 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un yurt dışında yaşayan seçmenlerin “mektup” ile oy kullanmasını düzenleyen hükmün iptali istemini esastan görüşecek. 
 
CHP, 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, 10. maddesiyle 26 Nisan 1961 tarihli 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a 94. maddeden sonra gelmek üzere eklenen, 94/A maddesinin birinci fıkrasında yer alan “…mektup…” sözcüğü ile 94/B maddesinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulması istemiyle Yüksek Mahkeme’de dava açmıştı.


Davaya ilişkin ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, davanın esastan incelenmesine, yürürlüğü durdurma isteminin de bu konudaki rapor hazırlandıktan değerlendirilmesine karar verdi.


Söz konusu kanunun iptali istenen 94/A maddesinde, “yurt dışında yaşayan seçmenlerin mektup, sandık, elektronik oylama veya gümrük kapılarında oy kullanma yöntemlerinden ancak biriyle oy verebilmesi”, 94/B maddesinde ise yurt dışından mektupla oy kullanımının usullerini düzenliyor.

1058210cookie-check‘Mektup ile oy’ esastan görüşecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.