Melissa Kenter Züleyha’da

Londra’da yaşayan Melissa Kenter, 27 Ocak’ta “Züleyha” oyunuyla seyircinin karşısına çıkacak. Türkiye’de usta oyuncu Müşfik Kenter’in kızı olan Melissa Kenter, daha önce de Londra’da oyun sahneye koymuştu.

“Melissa” 27 Ocak saat 19.45’te “Upper St, London N1 2UD” adresindeki Islington Assembly Hall’da sergilenecek. Antalya Devlet Tiyatrosu dramaturglarından Hüseyin Erdoğan’ın yazdığı, Günyol Bakoğlu’nun yönettiği oyunun biletleri Dice FM’den alınabilecek.

Melissa Kenter

Yönetmen Bakoğlu oyunla ilgili şu yorumu yaptı:

“Züleyha bir kadın hikayesi ilk bakışta. İçimizden biri! Belki yan komşumuz, belki akrabamız, belki sadece markette yanımızdan geçen kadın ya da oyunu seyredenlerden biri. Bu bir çeşit direniş öyküsü. Sisteme, ya­şama, yerleşiklere bir başkaldırı. Herşeye rağmen yaşama tutunma, seçi­mini yaşamdan yana kullanma öyküsü. Diğer yandan dibine kadar sert bir toplumsal eleştiri.

Sahnede pek çoğumuzun dayanamayacağı bir trajediyi yaşamış ama hayatla, kendiyle dalga geçen ve her şeye rağmen yaşama tutunan bir kadın savaşçı göreceğiz. Teknik açıdan oyunda farklı bir sahneleme tekniği kullanmaya çalıştık. Sahnede ilk andan itibaren Melissa Kenter’i görecek seyirci, alışılmışın tersine. Sözünü ettiğimiz interaktif bir oyun değil. Bir ortaklık sadece. Züleyha sahneden kendi yaşam öyküsünü anlatacak ama bazen dışına çıkacak Züleyhalığın ve Melissa’yı göreceğiz o anlarda. Zaman zaman seyirciyi rahatsız edecek, dürtecek.

İstiyoruz ki seyirci oyunun ertesi günü kalktığında hala acı tatlı oyunun tadını damağında hissetsin. Tüketilip hemen çöpe atılmasın…”

2262710cookie-checkMelissa Kenter Züleyha’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.