‘Memur sendikacılığı bir şans’

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur sendikacılığının Türkiye’de kendini hissettirmeye başladığını belirterek, ”Memur sendikacılığı toplumsal barışa da büyük katkı sağlamaktadır. Bir anlamda memur sendikacılığı Türkiye için bir şanstır” diye konuştu.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ile Kahramanmaraş’a gelen Akyıldız, hükümetle imzaladıkları mutabakat zaptı ile ilgili bilgiler verdi.


Eksik noktaların da hükümet tarafından kendilerine iletilerek, kamuoyunda tartışılmasını istediklerini belirten Akyıldız şöyle konuştu:


”Memur sendikaları olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Sendikacılık mücadelesini 3 ya da 5 kuruşa feda edecek değiliz. Ama birilerinin söylediği gibi; (Efendim 5 milyona memuru sattılar) ama biz hiç kimseyi satmadık. Benim üyem, yanında oturan üye olmayan kişiden daha az maaş almaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu savunanlar, (devlet tarafından aidatı veriliyor) diyenler, gelecek sene aylık 5 milyon lira yıllık 60 milyon lira sendika tazminatı diye nitelendirdiğimiz miktarı 120 milyon liraya, 200 milyon liraya çıktığı zaman ne diyecekler? Yine bunu iddia edenler; (Devletten aidat alıp da sendikacılık yapanlar, devletin kontrolüne girer) diyenler, önce devletten maaş almayı bıraksınlar.”

1024570cookie-check‘Memur sendikacılığı bir şans’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.