Merkel’in sözleri Reagan’dan

Almanya’da Pazar günü dört televizyon kanalında birden yayınlanan ve 21 milyon kişinin izlediği Başbakan Gerhard Schröder ile Başbakan adayı Angela Merkel arasındaki düelloda, Merkel’in “son söz” olarak yaptığı konuşmanın ABD eski Başkanı Ronald Reagen’in 25 yıl önce Jimmy Carter ile yaptığı düellonun son sözleri olduğu ortaya çıktı.

Der Spiegel’in internet sitesi olan Spiegel Online”de yayınlanan habere göre, Merkel’in düello sırasında sarf ettiği sözlerin önemli bir kısmının kelimesi kelimesine Reagen’in söylediği sözlerle aynı olduğunu ortaya çıktı. Merkel’in partisi CDU Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberde Merkel’in de Reagen gibi son söz olarak, “Sevgili seçmenler, iki hafta içinde seçimlerde siz karar vereceksiniz. Sanırım bir kaç soruya verilecek yanıt karar vermenizi kolaylaştıracak. Ülkemizin durumu bugün, Kırmızı-Yeşiller işbaşına geldiği yedi yıl önceden daha mı iyi? İşsizlik daha az mı? Bürokrasi daha mı az? Emekliliğimiz, bakımımız ve sağlığımız güvencede mi?” dedigi belirtildi.

Reagen de, 28 Ekim 1980’de Carter ile yaptığı konuşmada benzer sorular sorarak seçmenlerin karar vermesini istemiş ve seçimleri kazanmıştı.

Merkel’in teknik ve yönlendirme açısından Reagen’i kopya ettiğini ifade eden Spiegel Online’nin haberi geniş yankı yarattı. CDU Basın Dairesi, açıklama yapmaktan kaçındı. Bu durumun da Merkel’e oy kaybettireceği belirtiliyor.

1113930cookie-checkMerkel’in sözleri Reagan’dan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.