‘Merkez Bankası alarm tuşuna bastı’

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ve Merkez Bankası Başkanı Mervyn King’in dün yaptıkları açıklamaya dayandırılan haberde, euro bölgesinde ikinci bir kredi krizi yaşanmaması için bankalara ve küçük işletmelere 140 milyar sterlin’lik acil fon sağlanacağı yazıyor.

Haberde, euro bölgesindeki kriz nedeniyle sermaye toplamakta zorlanan bankların, fon sayesinde Merkez Bankası’yla varlıklarını para karşılığında takas edip borç isteyen müşterilerinin taleplerini karşılayabileceklerine dikkat çekiliyor.

Daily Telegraph, bankalara sunulan ve birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi beklenen yen fonla birlikte İngiliz bankalarının euro krizinden fazla etkilenmeyeceği ve sermaye toplamak için uluslararası piyasalara yönelmeyecekleri yorumunu yapıyor.

“SAVAŞTAN SONRAKİ EN BÜYÜK KRİZ”

Guardian da İngiltere bankalarının euro bölgesindeki krizden etkilenmesini önlemek için açıklanan acil eylem planını manşetine taşıdı.

Gazete, İngiltere Maliye Bakanı George Osborne’un, Avrupa ve İngiltere’nin İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en büyük ekonomik krizle karşı karşıya olduğu yönündeki açıklamasına dikkat çekiyor.

İngiliz banklarına ayda 5 milyar sterline yakın sağlanacak fonun, birkaç gün içinde hayata geçireleceği belirtilen haberde, açıklamanın Yunanistan’daki genel seçim öncesi piyasalarda güven yaratma amacıyla geldiği yorumu yapılıyor.

2008 ÖNLEMLERİ

Independent gazetesi de, bankalara sağlanacak acil fonu manşetine “Merkez Bankası Başkanı alarm tuşuna bastı” başlığıyla taşırken, ülkede artan evsizlerin sayısına dikkat çekiyor.

Merkez Bankası’nın bankalara acil fon sunmasını, ikinci bir kredi krizinin önlenmesi için atılan bir adım olarak değerlendiren Independent gazetesi, 2008 yılındaki ekonomik krizde de benzeri bir önlem alındığını ve 200 milyar sterlin likit enjeksiyonu yapıldığını hatırlatıyor.

Ekonomik kriz tehdidi altındaki ülkede son bir yılda evsizlerin sayısında yüzde 14’lük artış kaydedildiğini belirten gazete, devletin sağladığı konaklamadan faydalananların oranının da yüzde 44 arttığını yazıyor.

843610cookie-check‘Merkez Bankası alarm tuşuna bastı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.