Müşerref koltuğu için pazarlık arayışında

The Financial Times, geçen ayki genel seçimlerin ardından hükümet kurma sürecinin devam ettiği Pakistan’daki son durumu manşetine taşıdı.

Seçimlerden, Pakistan Halk Partisi ve Pakistan Müslüman Birliği galip çıkmıştı. Bu iki partinin liderleri; öldürülen eski Başbakan Benazir Butto’nun eşi Asıf Ali Zerdari ile bir diğer eski başbakan Navaz Şerif pazar günü iktidar paylaşımı anlaşması imzaladı ve her iki lider de öncelikli hedeflerinin Devlet Başkanı Pervez Müşerrefi zayıflatmak olduğunu gizlemiyor.

Manşetinde, “Müşerref muhalifleri ile anlaşmanın yolunu arıyor” diyen Financial Times şöyle devam ediyor:

“Müşerref, parlamentoyu lağvetme yetkisinden vazgeçmeyi teklif ediyor. Gözlemcilere göre bu, umutsuzluğunun göstergesi. Karşılığında ise muhaliflerinin, eski Yüksek Mahkeme başyargıcı İftihar Çaudri’nin göreve iadesi konusundaki ısrarlarından vazgeçmelerini istiyor.

Müşerref Kasım ayında olağanüstü hal ilan ettiğinde, önce Çaudri’yi görevden almıştı. O günlerde başyargıç, Müşerref’in devlet başkanlığı seçimlerine yeniden katılmasının anayasaya aykırı olduğunu savunan bir başvuruyu inceliyordu. Şimdi Çaudri göreve iade edilirse, bu dosyayı tekrar açabilir ve seçim geçersiz sayılabilir.”

1168590cookie-checkMüşerref koltuğu için pazarlık arayışında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.