Mersin saldırısını HPG üstlendi, Dilşah Ercan’ın olayla ilgisi olmadığını söyledi

Mersin’deki Tece Polisevi’ne yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı HPG üstlendi. Açıklamada “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan’ın saldırıyı gerçekleştirenler arasında olmadığı söylendi.

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı PKK’nin askeri kanadı HPG üstlendi.

Açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlik bilgilerini de verildi ve bunların “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Rojava Kamışlo doğumlu Emel Feremez Hisên olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan’ın saldırıyı gerçekleştirenler arasında olmadığı vurgulanıp, AKP-MHP hükümetinin “bunu bilmesine rağmen bilinçli şekilde” Ercan’ın ismini verdiği ve “farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istediği” öne sürüldü.

Açıklamada, saldırının, “cezaevlerindeki baskılara, katliamlara ve gerillaya dönük kullanılan kimyasal silahlara cevap olarak yapıldığı” söylendi.

NE OLMUŞTU?
Mersin’in Mezitli ilçesinde 26 Eylül’de saat 22.42 civarında, polisevine yönelik bir saldırı gerçekleşmiş, saldırıda 1 polis yaşamını yitirmiş, 1’i polis 2 kişi ise yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının polislerin açtığı ateşin ardından sırt çantalarındaki bombaları patlattığını açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında, saldırganların PKK’li olduğu ve bunlardan birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti.

Eskiden Azadiya Welat’ın muhabirliğini yapan Dilşah Ercan’ın isminin CHP’nin yaklaşık 10 yıl önceki bir tutuklu gazeteci raporunda yer alması gündeme getirilmiş, iktidara yakın medya tarafından saldırı CHP ile ilişkilendirilmişti.

2636190cookie-checkMersin saldırısını HPG üstlendi, Dilşah Ercan’ın olayla ilgisi olmadığını söyledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.