Mersin Tahtacıları örgütleniyor

Anadolu Aleviliğinin köşe taşı sayılan Tahtacılar, zengin kültür ve geleneklerinin geleceğe aktarmak amacıyla örgütleniyorlar. Mersin bölgesi Tahtacıları da kurdukları dernekle Tahtacı kültürünü yaşatmak için kolları sıvadılar. Anamur, Mut. Erdemli ve Silifke gibi ilçelere bağlı çok sayıda köyde yaşayan Tahtacıları bir araya getirmeyi hedefleyen derneğin Kurucu Genel Başkanı Mehmet Şahin, 16 Mart Pazar günü ilk genel kurulu yapacaklarını belirterek dernekle ilgili her kesimden olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Şahin, kuruluş amaçlarıyla ilgili olarak da  “Kültürümüzün tanıtılması, araştırılması ve geliştirilmesi, insanlarımızın tanışma ve dayanışmalarının sağlanması için bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacağız” açıklamasında bulundu. 


Derneğin kuruluşu sürecinde yaşadıkları bu duyguların  artarak sürmesini dilediklerini belirten Şahin, “Bundan sonra Tahtacılar  Derneği kimsesizlerin kimsesi  tahtacıların sesi ve yüreği olacaktır. Tahtacılar olarak Birbirimize tutunarak birçok sorunumuzun  çözülmesinde, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasında, ülkemiz birlik – bütünlük ve dirliğimizin  sağlanmasında  etkin  görevler alacağız. Tüzüğümüzde belirttiğimiz ilkeler doğrultusunda ülkemizin laik ve demokratik, çağdaş hukuk düzeninin sürdürülmesi noktasında üzerimize düşeni ATATÜRK  ilkeleri  doğrultusunda  yapacağımızdan  kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.


Ülkenin içinde bulunduğu her türlü terör ve  ulusal egemenliğe yapılan   baskılara karşı cemaatleşmeyeceklerinin altını çizen Mehmet Şahin,  “insanlarımızın ayrıştırılmasına  karşı çıkacağız. Bizler bu ülkede azınlık olmadığımızın ve ülkemizin gerçek sahipleri  ve temel taşlarından birisi olduğumuzun bilincindeyiz” dedi. 


Örgütlenme çabalarına  katkıda bulunabilecek herkesi 16 MART 2008  Pazar günü Mersin Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi’nde yapılacak dernek genel kuruluna davet ettiklerini belirten Mehmet Şahin, tarihin imbiğinden geçerek  dürüstlüğü ve doğallığından taviz vermeden  yıllarca yaşatılan Tahtacı gelenek ve göreneklerinin  günümüzde  artık kaybolmaya başladığını vurgulayarak, bu yokoluş sürecinde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.


Derneğin geçici yönetim kurulunun ise  Hüseyin Akgün, İsmail Çakır, Aslıhan Özay, Mehmet Gündoğdu, Zülfikar Kırarslan ve Gülsüm Çoban’dan oluştuğu belirtildi.
Dernekle ilgili ayrıntılı bilgi  www.tahtacilardernegi.com web sayfasından ya da [email protected] adresinden edinilebilir.


_______________


Yusuf Yavuz- [email protected]

1056600cookie-checkMersin Tahtacıları örgütleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.