Meslek itibarı ve iş barışı talebinde ısrar eden öğretmenler yarın iş bırakıyor

Eğitim Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı yapacakları iş bırakmaya çağırdı: “Taleplerimiz sadece ortak metne imza atan eğitim sendikalarının değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin talepleridir”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Merkezinde, 2 Kasım tarihinde yapılacak iş bırakma eylemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul; “Taleplerimiz sadece ortak metne imza atan eğitim sendikalarının değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin talepleridir” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) başta olmak üzere; ekonomik talepler ile öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına karşı 2 Kasım tarihinde tüm Türkiye’de öğretmenler iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. İş bırakma eylemi öncesinde Eğitin Sen Genel Merkezinde bir araya gelen eğitim emekçileri adına açıklama yapan Nejla Kurul, “Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) gündeminde değildir. MEB’in ısrarla somut adım atmamasına karşın 14 Ekim tarihinde eğitim alanında örgütlü ve mücadeleden yana olan sendikalar bir araya gelerek ortak talepleri belirlemiştik” diye konuştu.

“AY SONUNU GETİREMEYEN, KİRASINI ÖDEYEMEYEN ÖĞRETMEN MESLEĞİNİ YAPAMAZ”

Öğretmenlerin temel haklarının, ekonomik taleplerinin ve iş güvencesi başta olmak üzere sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye alan yeni bir meslek kanunu hazırlanması gerektiğini ifade eden Kurul, açıklamasında eğitim emekçilerinin ekonomik sıkıntılarına da yer verdi. Kurul, “Ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir eğitim emekçisinin mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi mümkün değildir.Taleplerimiz sadece ortak metne imza atan eğitim sendikalarının değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin talepleridir” dedi.

2 Kasım tarihinde iş bırakacak olan eğitim emekçilerinin talepleri şunlar:

    • 19 Kasım tarihinde gerçekleşecek kariyer sınavının derhal iptal edilmesi,
    • Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi,
    • Tüm eğitim çalışanlarına yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı sağlanmasına ilişkin düzenleme yapılması,
    • Kamuda mülakat uygulamasına son verilmesi,
    • Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılması ve aile çocuk yardımı tutarlarının iyileştirilmesi,
    • Vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi,
    • Öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının, sosyal devlet anlayışıyla devlet güvencesine alınması ve kamusal eğitim sağlanması. EVRENSEL
2644020cookie-checkMeslek itibarı ve iş barışı talebinde ısrar eden öğretmenler yarın iş bırakıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.