Meslek odaları ve sendikalardan Isparta açıklaması: Sorumlular istifa etmeli

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Isparta’daki elektrik kesintisine dair yaptığı ortak açıklamada sorumluları istifaya çağırdı, “Isparta’da çöken iktidarın kamusal hizmetleri özelleştirme politikasıdır” dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Isparta’da günler süren elektrik kesintisine ilişkin ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada “Isparta’da çöken yalnız elektrik şebekesi değil, iktidarın enerji başta olmak üzere kamusal hizmetleri özelleştirme politikasıdır” denildi, sorumlular istifaya çağırıldı.

Açıklamada, kamunun güç ve üretimdeki payının yüzde 20’nin altına düştüğüne dikkat çekilerek, “Kamunun ne fiyatları kontrol altına alacak ne elektrik arzında sürekliliği sağlayacak ne de toplumsal faydayı gözetecek bir gücü ve kontrol mekanizması kalmamıştır” ifadelerine yer verildi.

İktidarın özelleştirme politikaları eleştirilen açıklamada, yapılan zamlarla birlikte özel elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin kazançlarını katlamalarına imkan verildiği kaydedildi.

“VATANDAŞLARININ ZARARINI DAĞITIM ŞİRKETLERİ TAZMİN ETMELİ”
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Valiliğin yoğun kar yağışı nedeniyle günler öncesinde uyarıda bulunduğu anımsatılan açıklamada, “Cengiz Holding’e ait Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi herhangi bir hazırlık yapmadı. Sorumluluk zincirinin en üst kademesi ise kamu yönetiminin il düzeyindeki birimleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve siyasi iktidardır. Yaşanan kesintilerden yurttaşlar zarar görmüş ve yaşamları olumsuz olarak etkilenmiştir. Yönetmelik hükümlerine göre vatandaşlarımızın zararlarının dağıtım şirketi tarafından tazmin edilmesi gerekmektedir” diye belirtildi.

“SORUMLULAR İSTİFA ETMELİ”
Gerekli altyapısal hazırlıklarının yapılmadığı belirtilen açıklamada, sorumluların istifa etmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Geldiğimiz noktada; artık kamunun tüm imkanları kullanılarak Isparta’da yaşanan tüm sorunlar karşısında hesap verebilirlik mekanizmaları işletilmeli ve yasal işlemler başlatılmalıdır.”

Elektrik kesintisine dair, “En kısa zamanda Isparta’da yaşanan sorunlar hakkında şeffaf ve doğru bilgi akışının düzenli aralıklarla sağlanması, hızlı ihtiyaç değerlendirmesi yapılarak ilgili kurumların harekete geçirilmesi, il dışından yardım gerektiren başlıklarda gerekli yardım ekiplerinin Isparta’ya yönlendirilmesi, temel gıda, içme suyu ve ısınma ihtiyaçları konusunda kamu imkanları kullanılarak ihtiyaç duyan kesimlere destek sağlanması, sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan kesimlerin belirlenerek sağlık ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmaların başlatılması, acil hizmetlere erişimin önündeki engellerin en hızlı şekilde giderilmesi gerekmektedir” talepleri sıralandı. EVRENSEL

2582940cookie-checkMeslek odaları ve sendikalardan Isparta açıklaması: Sorumlular istifa etmeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.