Meteoroloji’den 25 ile sağanak, İstanbul’a sel uyarısı

Ankara ve İzmir dahil 25 il için sağanak ve kuvvetli yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, İstanbul’da ise sel uyarısı yaptı.

İstanbul’da yağmurlu bir günde sokaktaki insanlar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahminini açıkladı.

Ankara ve İzmir dahil 25 il için sağanak ve kuvvetli yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, İstanbul’da ise sel uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu kuzeybatısı ile Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

2651040cookie-checkMeteoroloji’den 25 ile sağanak, İstanbul’a sel uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.