Metro Çalışanları Greve Gidiyor!

Birlik ve Metro işletmelerinin sahipleri arasında devam etmekte olan görüşmelerden sonuç alınamazsa, Yeniyıl ve 4 Şubat’ta 24 saatlik iki ayrı grev yapılması planlanıyor.

Bu arada, Piccadilly Line sürücüleri Christmas akşamı ve 5 Şubat’ta greve gidiyor.  RMT Sendikası üyelerinin yüzde 93’ü grevi destekliyor.

Yeniyıl akşamı yapılması planlanan grevler nedeniyle, metro seferlerinin aksaması, 2005’i karşılamak için Londra’nın merkezine akın etmesi beklenen binlerce kişiyi etkileyecek. 

Piccadilly Line’da çalışanların üye oldukları sendika Aslef, bir arkadaşlarının dört kırmızı ışıkta durmadığından yetkilerinin kısıtlanması üzerine 24 saatlik iki grev yapma kararı aldı. 

London Underground (LU), Cuma günü yolculuk yapacak olanları, Piccadilly Line’ı kullanmak yerine alternatif ulaşım yollarını kullanmaları ve yolculuk için kendilerine ekstra zaman ayırmaları konusunda uyardı.

LU, grev yapılacak günlerde ek otobüs seferleri koyacaklarını, ancak gecikmeler olabileceğini açıkladı. Açıklamaya göre, Heathrow havaalanına da her sekiz dakikada bir metro servisi düzenlenecek.   

 

PLANLANAN METRO GREVLERİNİN TARİHLERİ

24 Aralık – Piccadilly Line

31 Aralık – Tüm Metro Ağı

4 Ocak – Tüm Metro Ağı

5 Ocak – Piccadilly Line

1096990cookie-checkMetro Çalışanları Greve Gidiyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.