MetroPOLL anketi: Kararsız seçmenin ittifak tercihi ne?

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin kararsızlar özelinde yaptığı ankete göre “Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı?” sorusuna katılımcıların 3,8’i ‘Millet İttifakı’ yanıtını verdi. ‘Cumhur İttifakı’ diyenlerin oranı yüzde 4,6.

Türkiye’de başta ekonomi olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Haziran 2023’te düzenleneceğini açıkladığı seçimin önemini artırıyor. Siyasiler çalışmalarını hızlandırırken, anket şirketlerinin kamuoyu araştırmaları da hem iktidar hem de muhalefet tarafından dikkatle takip ediliyor.

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin düzenlediği ‘Türkiye’nin nabzı’ başlıklı anket serisinin bu yılki ilk sayısında, 8-12 Ocak arasında, 28 ilden 1508 kişiyle görüşüldü.

Şirketin yöneticisi Özer Sencar’ın kişisel Twitter hesabında paylaştığı sonuçlara göre, “Hangi ittifaka daha yakınsınız? AKP ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı mı? CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı mı?” sorusuna kararsız seçmenin yüzde 3,8’i ‘Millet İttifakı’ yanıtını verdi.

‘Cumhur İttifakı’ diyenlerin oranıysa yüzde 4,6 olarak belirlendi.

Aynı araştırmada, kararsızların dışına çıkıldığında, Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı ile arasındaki farkı açtığı ve yüzde 50 seçmen desteğini bulmasına ramak kaldığı görülüyordu.

2584280cookie-checkMetroPOLL anketi: Kararsız seçmenin ittifak tercihi ne?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.