Meydan sahnesinden ‘Duvarların Ardında’

Drama hocası Celal Perk’in yönetiminde, kurslara katılan öğrencilerin sergilediği “Töre”, “Rumuz Goncagül” ve “Berber Hikayeleri” ile beğeni toplayan drama grubu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Duvarların Ardında” oyunuyla seyircinin karşısına çıkacak…


“DUVARLARIN ARDINDA”


Drama hocası “Duvarların Ardında” oyunu hakkında da şu bilgileri verdi:


“Temel olarak Tracy Chapman’ın aynı isimli şarkısından esinle grupça yaptığımız doğaçlamalardan oluşuyor. Ekim 2006 tarihine dek çok daha detaylı olarak ele alıp olgunlaştıracağımız ve tekrar sahneleyeceğimiz bu oyun, Londra’da yaşadığımız, tanık olduğumuz olaylarlardan hareketle, gündelik ve sistematik her türlü şiddetin kaynağını ve çözüm yollarını araştırmaya yoğunlaşıyor. Böylelikle, genel ve geçici reçeteler yerine, uzun soluklu bir mücadeleye dikkat çekerken, bir yandan da sanatsal üretim ve paylaşım içinde olmayı amaçlıyoruz. Zaten, genel anlamda sanatın bir kurtarıcıdan çok, sorguladığına, ipuçları verdiğine ve gerçek çözümün de biz insanların ortak, bilinçli mücadelesiyle başarılabileceğine inanıyorum… Bu mücadelede kadınların benzersiz bir payı olduğunu düşündüğüm için de oyunumuz, şiddeti kadınların yaşadıkları ve yaşattıklarıyla mercek altına alıyor…”


Perk’in verdiği bilgilere göre; “Duvarların Ardında” 10 Mart Cuma 19.30’da ve 11 Mart Cumartesi 18.00’de Day-Mer Asım Bezirci Salonu’nda oynanacak. Oyun Mart ayı boyunca Pazartesi günleri sergilenecek.


Perk, Meydan sahnesi’ndeki son çalışmalarla ilgili de şunları söyledi:


“Her yıl olduğu gibi bu dönem de Eylül ayında başlayan tiyatro kurslarına katılım arttığı için iki ayrı grup oluşturduk ve dolayısıyla da iki ayrı oyun hazırlama kararı aldık. Şu anda yirmiye yakın öğrencinin olduğu birinci grup ile Pazartesi, iki grup ile de Çarşamba akşamları saat 18.30 – 21.30 arasında çalışıyoruz. En temel ilkemiz, amatör bir ruh, ama profesyonel bir çalışma disiplini!”


“Oyunlarımızla İngiltere ve Avrupa’da turneler yapmayı planlıyoruz” diyerek çıtayı yükselttiklerini vurgulayan Perk, oyunculuğun yanısıra, oyun yazımı ve dekor-kostüm-ışık üzerine de eğitimin hedeflendiği drama kursları da düzenlediklerini sözlerine ekledi.

788360cookie-checkMeydan sahnesinden ‘Duvarların Ardında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.